ANASAYFA TARİFLER FARKLI SEBZE YEMEKLERİ KÖPOĞLU

Köpoğlu

Köpoğlu

Genellikle göçmen mutfaklarında hazırlanan köpoğlu, Trakya ile özdeşleşmiştir. Yapımında patlıcan, biber, domates gibi düşük kalorili sebzeler kullanılır. Görünümü türlü yemeğine benzese de, daha hafif bir şekilde sunulur. Vücut direncini arttırdığı için, haftada bir kez tüketilebilir. Genellikle yılbaşı gibi özel gecelerde et yemekleri ile birlikte servis edilir. Malzemeleriniz hazırsa, Balkan esintilerini sofralarınızda hissettirecek köpoğlu mezesi tarifine başlayabiliriz.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Köpoğlu Tarifi İçin malzemeler

  • 2 orta boy patlıcan 
  • 1-2 sivri biber veya köy biberi 
  • 2 su bardağı süzme yoğurt 
  • 2 domates 
  • 1-2 diş sarımsak 
  • Karabiber 
  • 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı 
  • Tuz

Köpoğlu Nasıl Yapılır?

  • Patlıcanları ve biberleri közleyin. Soğuduktan sonra temizleyin. Biberleri ince, patlıcanları küp şekilde doğrayın.
  • Zeytinyağını bir tavada ısıtın. Kabuklarını soyup, küp doğradığınız domatesleri ve ezdiğiniz sarımsağı ilave edin. Tuz ile tatlandırıp birkaç dakika soteleyin.
  • Doğradığınız közlenmiş patlıcan ve biberleri ilave edin. 2-3 dakika kadar daha pişirip ocaktan alın, bir servis tabağına aktarın.
  • Üzeri için; süzme yoğurdu iyice çırpın ve soğuyan sebzelerin üzerinde gezdirin.
  • Köpoğlu mezesini, çökertme kebabı ile birlikte servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Köpoğlunun Püf Noktaları Nelerdir?

  • Patlıcanları közlemeden önce 15 dakika tuzlu suda bekletebilirsiniz. Böylece acı tadını salacaktır.
  • Közleme işleminin ardından biber ve patlıcanları kağıt havluda bekletin ve çatalın dışıyla soymaya başlayın.
  • Sarımsakları ezerken çıkan suyu ezmeyin, karışıma ilave edin.
  • Yoğurdu servis esnasında ekleyin. Aksi takdirde mezenin kıvamı sulu olacaktır.

1 Porsiyon Köpoğlu Kaç Kaloridir?

Köpoğlunun bir porsiyonu, yaklaşık 45 kaloridir. Diyet listelerine ekleyebileceğiniz bu tarifi, ara veya ana öğün olarak tüketebilirsiniz.

Farklı meze tarifleri arıyorsanız, yüksek proteinli börülce salatası veya şakşuka tarifini de deneyebilirsiniz.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!