ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ SEBZE YEMEKLERİ DİĞER SEBZE YEMEKLERİ KÖPOĞLU

KÖPOĞLU

Köpoğlu
4 Kişilik
Hazırlama 30 dakika
Pişirme 30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Köpoğlu tarifi için malzemeler
  • 2 orta boy patlıcan 
  • 1-2 sivri biber veya köy biberi 
  • 2 su bardağı süzme yoğurt 
  • 2 domates 
  • 1-2 diş sarımsak 
  • Karabiber 
  • 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı 
  • Tuz
Köpoğlu hazırlanışı

  • Patlıcanları ve biberleri közleyin. Soğuduktan sonra temizleyin. Biberleri ince, patlıcanları küp şekilde doğrayın. Zeytinyağını bir tavada ısıtın. Kabuklarını soyup, küp doğradığınız domatesleri ve ezdiğiniz sarımsağı ilave edin. Tuz ile tatlandırıp birkaç dakika soteleyin.
  • Doğradığınız közlenmiş patlıcan ve biberleri ilave edin. 2-3 dakika kadar daha pişirip ocaktan alın, bir servis tabağına aktarın. Üzeri için süzme yoğurdu iyice çırpın ve soğuyan sebzelerin üzerine gezdirip servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!