ANASAYFA LEZZET'TEN HABERLER TAHİNLİ TARİFLER: TAHİNLE YAPILAN 15 NEFİS TARİF

TAHİNLİ TARİFLER: TAHİNLE YAPILAN 15 NEFİS TARİF

Tahin nedir, nasıl tüketilir? Tahin hangi tariflerde kullanılır? İşte, sofralarınıza renk katacak birbirinden lezzetli ve pratik tahinle yapılan 15 farklı tarif:
Tahinli Tarifler: Tahinle Yapılan 15 Nefis Tarif

Tahin, susamın ezilerek farklı işlemlerden geçirilip yağ haline getirilmesiyle hazırlanan bir besindir. Susamlar önce elekten geçirilir, ardından kabukları soyulur ve yüksek ısıda kavrulur. Bu işlemlerin sonucunda kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi olan tahin elde edilir. Genellikle kahvaltı sofralarında pekmezle birlikte karıştırılarak tüketilen tahin, aynı zamanda unlu mamüllere de lezzet katar. Kalp sağlığını koruyan, kolesterolü dengeleyen ve vücutta zararlı maddelerin birikmesini engelleyen bu besin, kemik ve kasların gelişimine de destek olur. Tahini hangi yemeklerde kullanacağınızı bilmiyorsanız, sizler için hazırladığımız listeden yararlanabilirsiniz. İşte, 15 nefis tahinli tarif:

Daha fazlası için tahinli ve pekmezli tarifler sayfamıza göz atın.



Yalnızca 6 malzeme ile hazırlanan tahinli kurabiye, çay saatlerinin vazgeçilmezidir. Ne çok tatlı, ne çok tuzlu olan bu kurabiye, küçük porsiyonlarda sunulur. Tahinli kurabiyenin bir adedi yaklaşık 45 kaloridir.



Tahin, süt, un ve maya ile nefis bir çörek hazırlamaya ne dersiniz? Gül şekli verilerek hazırlanan çöreklerin üst kısmı susamla zenginleştirilir. Genellikle meyveli hoşaf veya çay eşliğinde sunulur.



Bursa mutfağıyla özdeşleşen tahinli pide, 25 dakika gibi kısa bir sürede hazırlanır. Yumuşak pide hamuru, pekmez ve tahin ile hazırlanan bu pide, ufalanmış fındık ile zenginleştirilir.



Ege mutfağıyla özdeşleşen kabak tatlısı, genellikle yılbaşı gibi özel günlerde sunulan bir tatlıdır. Fırında pişirilen kabaklar tahin ve ceviz ile zenginleştirilir. Tahinli kabak tatlısı, yalnızca 4 malzeme ile hazırlanır.



Tahin ve nohutun muhteşem uyumunu bilmeyen yoktur elbet. Birbirine çok yakışan bu ikiliyi nar, zeytin, zerdeçal ve maydanoz ile zenginleştirdik ve ortaya nefis bir tarif çıktı. Tahinli ve narlı nohut salatasını, ana yemeklerin yanında servis edebilirsiniz.



Tahini tuzlu tariflerde kullanmak isteyenler için, Gıda mühendisi Dilge Gökçe'den ağızda dağılacak nefis bir kurabiye tarifimiz var. Yulaf unu ve mahlep ile hazırlanan tahinli tuzlu kurabiyeyi, vegan menülerine de ekleyebilirsiniz.