ANASAYFA TARİFLER BAKLİYAT TARİFLERİ ANTALYA USULÜ SİYAH FASULYE PİYAZI

Antalya Usulü Siyah Fasulye Piyazı

Antalya usulü siyah fasulye piyazı

Siyah fasulye, beyaz fasulyenin yarısı kadar karbonhidrat içerir. İçerdiği karbonhidratın %80’ni de diyet liftir. Beyaz fasulyeye oranla %50 daha fazla diyet lif, protein ve kalsiyum bulundurur. Siyah renginden dolayı yüksek miktarda antioksidan içerir. Siyah fasulye ile yapılan Antalya usulü piyaz tarifi için detaylara geçebiliriz.

Alternatif olarak piyaz ve mercimek piyazı tarifine de göz atın.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

1 saat

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Antalya Usulü Siyah Fasulye Piyazı Tarifi İçin malzemeler

  • 2 su bardağı siyah fasulye (Haşlanmış)
  • Taze soğan (İnce kıyılmış)
  • Maydanoz(İnce kıyılmış)
  • Dereotu (İnce kıyılmış)
  • 1 adet mor soğan (Piyazlık doğranmış)
  • 1 çay bardağı tahin (Katıysa biraz sulandırın, akıcı bir kıvamda olmalı)
  • 1/2 çay bardağı zeytinyağı
  • 2 diş sarımsak (Ezilmiş)
  • 3 yemek kaşığı sirke

Antalya Usulü Siyah Fasulye Piyazı Nasıl Yapılır?

  • Haşlanmış siyah fasulyeyi derince bir tabağa alın.
  • Tahin, zeytinyağı, sirke ve sarımsağı bir kasede çırpın.
  • Haşlanmış fasulyeye sosu ekleyerek iyice karıştırın.
  • Yeşillikleri ve mor soğanı da ilave ederek tekrar karıştırın.
  • Üzerini maydanoz ve mor soğanla süsleyerek servis edin.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!