Muhammara

Muhammara, Suriye'den mutfağımıza gelen ve vazgeçilmez olan bir lezzet. Köz biber, salça ve baharatların uyumu ile damaklarda unutulmaz bir tat bırakıyor. Genellikle meze olarak sofralarımızda yer alsa da, akşam yemeklerinde meze olarak ya da sabah kahvaltılarda tüketilebilir. En lezzetli eşlikçisi beyaz peynirdir. Genellikle ekmek ile birlikte tüketilir. Yedikçe yediren bu mükemmel lezzetin ise yapımı oldukça kolay, pişirmenize ise gerek yok. Malzemeleriniz hazırsa muhammaranın yapım aşamaları aşağıda.
Muhammara Kaç Kaloridir?
Muhammaranın bir yemek kaşığı(15 gram) 56 kaloridir.
Kaç
Kişilik
6 kişilik
Hazırlama
Süresi
20 dakika
Pişirme
Süresi
-

Muhammara Tarifi İçin malzemeler
Malzemeler
- 5 közlenmiş kırmızı biber
- 3 diş sarımsak
- 2-3 yemek kaşığı domates salçası
- 1.5 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
- 1.5 tatlı kaşığı kimyon
- 1/2 su bardağı ceviz içi
- 2 dilim bayat ekmek ya da tost ekmeği
- 3/4 çay bardağı zeytinyağı
- 3~4 yemek kaşığı nar ekşisi
- Tuz
- Karabiber
Üzeri için
- Maydanoz
Muhammara Nasıl Yapılır?
- Biberlerin kabuklarını soyup, çekirdeklerini ayıkladıktan sonra mutfak robotuna alın.
- İçerisine sarımsakları ekleyerek biberleri püre haline getirdikten sonra bir kaseye alın. İçerisine salça ekleyin.
- Ceviz içleri ve ekmek içini robotta küçük parçalar haline getirin.
- Kalan malzemeleri eklyerek karıştırın.
- Muhammarayı servis tabaklarına alıp üzerine kıyılmış maydanoz serpiştirin. Üzerine zeytinyağı gezdirerek ekmek dilimleri ile servis yapın.
- Afiyet olsun.
Muhammara İçin Püf Noktalar:
- Mutfak robotu yerine bıçakla doğrayarak muhammara yapabilirsiniz.
- Acı direncinize göre acı miktarında değişiklik yapabilirsiniz.
- Hazır köz biber kullanacaksanız biberleri suyundan çıkardıktan sonra yıkamalısınız.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR