ANASAYFA TARİFLER MEZE TARİFLERİ BÖRÜLCE TARATOR

Börülce Tarator

Börülce Tarator

Yaz aylarında hasat edilen ve fasulyegiller familyasından olan börülce, taze olarak ve iç kısmından çıkan tanelerin kurutulmasıyla yapılan yemekler ile tüketilir. Börülce Adana 'da 'acebek' adı ile de anılır. Genellikle zeytinyağlı börülce yemeği yaygındır. Ancak acebek taratoruna bayılacaksınız. Malzemeleriniz hazırsa börülce tarator tarifi için detaylar aşağıda.

Börülce ile yapılan alternatif lezzetler için kuru börülce köftesizeytinyağlı deniz börülcesi ve tarçınlı börülce tariflerine göz atabilirsiniz. 

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Börülce Tarator Tarifi İçin malzemeler

  • 400 gr börülce
  • 4 diş sarımsak 
  • 1 adet limonun suyu 
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı 
  • 2 çay kaşığı tuz 

Börülce Tarator Nasıl Yapılır?

  • Börülce ayıklanır ve küçük parçalara bölünür.
  • Küçük parçalara ayrılan börülceler, tuzlu suyun içerisinde haşlanır.
  • Haşlanan börülceler biraz suyuyla birlikte servis tabağına alınır.
  • Ezilmiş sarımsak, limon suyu, tuz ve zeytinyağı çırpılarak sos haline getirilir.
  • Haşlanan börülcelerin üzerine dökülerek servis edilir. Afiyet olsun. 
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!