Börülce Tarator

12 Nisan 2025 tarihinde güncellendi.
Börülce Tarator

Yaz aylarında hasat edilen ve fasulyegiller familyasından olan börülce, taze olarak ve iç kısmından çıkan tanelerin kurutulmasıyla yapılan yemekler ile tüketilir. Börülce Adana 'da 'acebek' adı ile de anılır. Genellikle zeytinyağlı börülce yemeği yaygındır. Ancak acebek taratoruna bayılacaksınız. Malzemeleriniz hazırsa börülce tarator tarifi için detaylar aşağıda.

Börülce ile yapılan alternatif lezzetler için kuru börülce köftesi, zeytinyağlı deniz börülcesi ve tarçınlı börülce tariflerine göz atabilirsiniz. 

Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Editör Notu: Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 3 Kişi Kaydetti
Börülce Tarator için

Malzemeler

  • 400 gr börülce
  • 4 diş sarımsak 
  • 1 adet limonun suyu 
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı 
  • 2 çay kaşığı tuz 
Börülce Tarator

Nasıl Yapılır

  1. Börülce ayıklanır ve küçük parçalara bölünür.
  2. Küçük parçalara ayrılan börülceler, tuzlu suyun içerisinde haşlanır.
  3. Haşlanan börülceler biraz suyuyla birlikte servis tabağına alınır.
  4. Ezilmiş sarımsak, limon suyu, tuz ve zeytinyağı çırpılarak sos haline getirilir.
  5. Haşlanan börülcelerin üzerine dökülerek servis edilir. Afiyet olsun. 
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo