ANASAYFA TARİFLER DOLMA TARİFLERİ MANTAR DOLMASI

Mantar Dolması

Mantar dolması

Kıymalı soğanlı iç harç ile doldurulan mantar dolması, farklı tatlar denemek isteyenlerin favorisidir. Hem ana yemek, hem de atıştırmalık olarak sunulan mantar dolması, rendelenmiş kaşar peyniri ile zenginleştirilir. Ortalama 30 dakika içinde sofralardaki yerini alır. Yüksek oranda protein içerir. Malzemeler hazırsa, mantar dolması tarifi için detaylara geçebiliriz.

Sebzeli mantar dolması tarifini denemeyi unutmayın!

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Mantar Dolması Tarifi İçin malzemeler

  • 100 gram kıyma
  • 12 adet iri mantar
  • 2 adet kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 4 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar
  • Yarım adet limon
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tutam tuz

Mantar Dolması Nasıl Yapılır?

  • Sap kısımlarını çıkardığınız mantarları limonlu suda bekletin.
  • Tencerenin içine tereyağını, kıymayı, küp küp doğradığınız soğanları, karabiber ve tuzu atıp kavurun.
  • Mantarın içine kavrulmuş kıymadan koyun. Fırın kabına yerleştirin.
  • Her birinin üstünü rendelenmiş kaşar peyniriyle kapatın.
  • Fırın kabına 1 bardak su ilave edin. Pembeleşene kadar pişirin. Kırmızı toz biberle süsleyin. Afiyet olsun.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!