Cevizli Kabak Salatası
25 Nisan 2024

Lif bakımından zengin olan kabak; zeytinyağlı kabak veya kabak mücver gibi birçok tarifte kendine yer bulur. Kanser hücrelerini azaltmasıyla bilinen bu sebze, salata yapımında da kullanılır. Beyin gelişimine yardımcı olan cevizli kabak salatası, haftada iki kez tüketildiğinde sindirim sistemini düzene sokar. Potasyum, kalsiyum ve demir oranları yüksek olduğu için, vücuda enerji verir. Malzemeleriniz hazırsa, ara sıcak olarak sunulan cevizli kabak salatası tarifine başlayabiliriz.

1 Porsiyon Kabak Kaç Kaloridir?

  • 200 gramlık bir porsiyon cevizli kabak salatası, yaklaşık 120 kaloridir. Karbonhidrat ve protein bakımından zengin olan bu tarif, diyet listelerinde de tavsiye edilir.
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 10 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 9 Kişi Kaydetti
Cevizli Kabak Salatası için

Malzemeler

  • 2 kabak
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • 1 diş sarımsak
  • 3/4 su bardağı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı mayonez
  • 1 çay bardağı ceviz içi
  • Yarım demet ince kıyılmış dereotu
Cevizli Kabak Salatası

Nasıl Yapılır

Servis Önerisi

Cevizli kabak salatasını, fırında tavuk yemeğinin yanında meze olarak sunabilirsiniz.

Püf Noktası
  • Kullanacağınız kabakları seçerken küçük boyutlarda olmasına özen gösterin. Küçük kabaklar daha az sürede pişerek tarifin kısa sürede hazırlanmasını sağlayacaktır. Mümkünse Girik kabağı kullanarak salatanın lezzetini arttırabilirsiniz.
  • Rendelenmiş kabakların suyunu sıkabilirsiniz. Böylece salatanın fazla sulu ve yağlı olmasını önleyebilirsiniz.
  • Dövülmüş sarımsakları yoğurtla karıştırmadan önce kavurarak lezzetini arttırabilir ve kokusunun hafiflemesini sağlayabilirsiniz.
  • İsteğe göre kabak salatasının içerisine havuç da ekleyebilirsiniz. Havuçlar eklenmeden önce mutlaka rendelenmeli ve kavrulmalıdır. Bu sayede çiğ bir tat bırakmaz ve kabaklarla daha iyi birleşebilir. 
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo