ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ SALATA VE MEZE TARİFLERİ MEZE TARİFLERİ CEVİZLİ KABAK SALATASI

Cevizli kabak salatası

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

10 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Cevizli kabak salatası tarifi için malzemeler

  • 2 kabak
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • 1 diş sarımsak
  • 3/4 su bardağı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı mayonez
  • 1 çay bardağı ceviz içi
  • Yarım demet ince kıyılmış dereotu

Cevizli kabak salatası Nasıl Yapılır

Adım Adım Cevizli Kabak Salatası Yapımı:

Lif bakımından zengin olan kabak; zeytinyağlı kabak veya kabak mücver gibi birçok tarifte kendine yer bulur. Kanser hücrelerini azaltmasıyla bilinen bu sebze, salata yapımında da kullanılır. Beyin gelişimini destekleyen cevizli kabak salatası, haftada iki kez tüketildiğinde sindirim sistemini düzene sokar. Potasyum, kalsiyum ve demir oranları yüksek olduğu için, vücuda enerji verir. Malzemeleriniz hazırsa, ara sıcak olarak sunulan cevizli kabak salatası tarifine başlayabiliriz.

  • İlk olarak cevizleri tavada veya fırında bir süre kavurun. Yanmadan kavrulan cevizleri iri parçalar olarak bir kenarda bekletin.
  • Kabakları düzgünce yıkadıktan sonra, kabuklarını soymadan rendenin büyük kısmında rendeleyin.
  • Zeytinyağını bir tava dökün ve üzerine rendelenmiş kabakları ekleyip orta ateşte yaklaşık 10 dakika soteleyin.
  • Ocağı kapattıktan sonra içerisine karabiber, tuz ve ince kıyılmış dereotlarını da ekleyin ve karıştırın.
  • Kabakları oda sıcaklığına gelinceye kadar soğumaya bırakın.
  • Bir kap içerisinde dövülmüş sarımsak, tuz ve yoğurdu kıvam alıncaya kadar karıştırın. Bu karışımı, soğumaya bırakılan kabağa ilave ederek karıştırmaya devam edin.
  • Hazırladığınız mezenin üzerinde bir miktar zeytinyağını gezdirin ve cevizlerle süsleyerek servise hazırlayın.
  • Cevizli kabak salatasını, fırında tavuk yemeğinin yanında meze olarak sunabilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

Cevizli Kabak Salatasının Püf Noktaları Nelerdir?

  • Kullanacağınız kabakları seçerken küçük boyutlarda olmasına özen gösterin. Küçük kabaklar daha az sürede pişerek tarifin kısa sürede hazırlanmasını sağlayacaktır. Mümkünse Girik kabağı kullanarak salatanın lezzetini arttırabilirsiniz.
  • Rendelenmiş kabakların suyunu sıkabilirsiniz. Böylece salatanın fazla sulu ve yağlı olmasını önleyebilirsiniz.
  • Dövülmüş sarımsakları yoğurtla karıştırmadan önce kavurarak lezzetini arttırabilir ve kokusunun hafiflemesini sağlayabilirsiniz.
  • İsteğe göre kabak salatasının içerisine havuç da ekleyebilirsiniz. Havuçlar eklenmeden önce mutlaka rendelenmeli ve kavrulmalıdır. Bu sayede çiğ bir tat bırakmaz ve kabaklarla daha iyi birleşebilir. 

1 Porsiyon Kabak Kaç Kaloridir?

  • 200 gramlık bir porsiyon cevizli kabak salatası, yaklaşık 120 kaloridir. Karbonhidrat ve protein bakımından zengin olan bu tarif, diyet listelerinde de tavsiye edilir. 

    Hafif ve pratik bir şekilde hazırlanan salata tarifleri sizin de damak zevkinize hitap ediyorsa, düşük kalorili kuru börülce salatasını deneyebilirsiniz.
Yorumlarınız

Misafir12.10.2016 17:20:51

iyi

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.