ANASAYFA TARİFLER MEZE TARİFLERİ LEBLEBİDEN HUMUS

Leblebiden Humus

Leblebiden Humus

Humus, Ortadoğu ve bir kısım Akdeniz bölgesinde sıklıkla karşımıza çıkan özellikle Lübnan, Mısır ve İsrail mutfağında sıklıkla yapılan ana malzemesi nohut olan mezelerdendir. Nohutun yanı sıra içerisine tahin, sarımsak ve çeşitli baharatların girmesi ile oluşmaktadır. Meze kültürünün önemli parçasını oluşturan humus yalnız başına olduğu kadar et yemeklerinin de eşlikçisidir. Ortadoğu’da olduğu kadar ülkemizde de sevilerek tüketilen humus özellikle Hatay’da sıklıkla yapılan mezeler arasındadır. Humusun belirli topraklarda yaygın olmasının sebebi tarım ve coğrafyadır. Nohutun sıklıkla yetiştiği bu bölgelerden çıkan humus şimdi tüm dünyada sevilerek tüketilen mezeler arasındadır. Klasik humusun her yerde rastlayacağınız tarifinin yanına biz sizlerle farklı bir tarif olan leblebi humus tarifini buluşturduk.

Farklı çeşitleri olan kabak humus ve pancarlı humus tarifine de göz atın.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

10 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Leblebiden Humus Tarifi İçin malzemeler

  • 500 ml su
  • Tuz
  • 150 gr leblebi
  • 2 diş sarımsak 
  • 60 gr tahin
  • 5 kaşık zeytinyağı
  • 1 limon suyu
  • 1 tatlı kaşığı toz biber 

Leblebiden Humus Nasıl Yapılır?

  • Bir tencerede su ve tuzu kaynatıp kenara alıyoruz. Ayrı bir yerde mutfak robotu içerisine leblebi, sarımsak çekilir ve içerisine su eklenir. Sıcak karışım soğutulur. 
  • Ardından içerisine tahin, ve yağ eklenir ve püre kıvamına gelinceye dek robottan çekmeye devam edilir.
  • Humus biraz daha soğuduktan sonra yarım limon suyu sıkılır ve tekrar karıştırılarak servis edilir. Afiyet olsun.

Leblebiden Humus Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Suyu eklerken yavaş eklenmeli kıvamı ayarlanarak eklenmelidir. Leblebi çeşidine göre su çekme kapasitesi de değişecektir. 
  • Humusa limonu sıcakken eklerseniz eğer humusun tadı buruklaşacaktır. 
  • Humusu servis etmek için; pul biber, sumak, pastırma, turşu ve zeytinyağı gibi malzemeler gezdirerek daha da lezzetlendirebilirsiniz.
  • Humusta lezzeti etkileyen unsur malzemelerin humusa ekleniş sırasıdır.  
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!