ANASAYFA TARİFLER MEZE TARİFLERİ BADEMLİ KABAK

Bademli Kabak

Bademli kabak

Şef Aydın Demir'den nefis mi nefis bir tarifle karşınızdayız. Girit veya sakız kabağı ile hazırlanan bu tarif, genellikle ana yemeklerin yanında meze olarak sunulur. Üzeri badem, dereotu ve yoğurt ile zenginleştirilir. Hafif bir tarif olduğu için diyet listelerinde de tercih edilebilir. Malzemeler hazırsa, bademli kabak tarifine geçebiliriz.

Kabak sıyırma ve kabak sarması tarifine de mutlaka göz atın.

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

10 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Bademli Kabak Tarifi İçin malzemeler

  •  1/2 kg Girit ya da sakız kabağı
  • 1 adet kuru soğan
  • 4 kaşık zeytinyağı
  • 1 su bardağı süzme yoğurt
  • 1 demet Dereotu
  • 1/2 çay bardağı file badem (dilerseniz ceviz kırıkları)
  • Tuz
  • Karabiber

Bademli Kabak Nasıl Yapılır?

  • Soğanı minik küp şeklinde doğrayıp zeytinyağında soteleyin.
  • Soğanlar şeffaflaşınca kalın rendelediğiniz kabakları ekleyerek 5 dakika daha soteleyin.
  • Ilınınca, yoğurtla karıştırıp, file badem ve ince kıyılmış dereotunu ekleyin.
  • Tuz ve karabiberle tatlandırın. Afiyet olsun.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!