ANASAYFA LEZZET'TEN HABERLER İFTARLIK BÖREK TARİFLERİ: İFTARA ÖZEL 17 NEFİS BÖREK TARİFİ

İFTARLIK BÖREK TARİFLERİ: İFTARA ÖZEL 17 NEFİS BÖREK TARİFİ

İftar için hangi börekler hazırlanabilir? En lezzetli börek tarifleri nelerdir? İşte, Ramazan sofralarına özel birbirinden pratik 17 farklı börek tarifi:
İftar Sofralarına Özel 12 Nefis Börek Tarifi

İftar ve sahur sofralarına kolayca hazırlayabileceğiniz tarifler arıyorsanız, birbirinden lezzetli tarif önerilerimiz var. Peynir, patates, kıyma, ceviz, patlıcan gibi farklı iç harçlarla hazırlanan ve okuyucularımız tarafından çok beğenilen börek tariflerini sizler için yazımızda derledik. Kahvaltı sofralarında sık sık yer verilen en lezzetli börek tariflerini; hem iftarda, hem de sahurda hazırlayabilirsiniz. İşte, birbirinden pratik 17 nefis börek tarifi:



Listemize hem lezzeti, hem de pratikliği ile gönülleri fetheden bir börek çeşidi ile başlıyoruz. İsmini pişirilme şeklinden alan tava böreğinin ana malzemeleri yufka ve beyaz peynirdir. Trakya mutfağında 'sini' ismiyle de bilinir.



Bosna Hersek'in milli yemeklerinden biri olan çarşaf böreği, özellikle kalabalık sofralarda ikram edilmesiyle bilinir. Rumeli ve Balkan mutfaklarında da sıklıkla tercih edilir. Genellikle peynir ile hazırlansa da, isteğe göre patates ve kıymalı çeşitleri de tercih edilebilir.



Kahvaltı ve çay sohbetlerinde sunabileceğiniz nefis bir önerimiz var. İç harcı ıspanak ile doldurulan tepsi böreğinin hazırlanması 10, pişirilmesi ise yaklaşık 30 dakikadır. Ispanağa ek olarak peynir de kullanılabilir.



İftar ve sahur sofralarında sık sık yer verilen kuru yufka böreği, ortalama 40-45 dakika içerisinde sofralardaki yerini alır. Kuru yufka ile hazırlanan bu börek, kıymalı harç ile doldurulur.



Türk mutfağının en özel tariflerinden biriyle listemize devam ediyoruz. Bayramların, kutlamaların ve kalabalık sofraların meşhur lezzeti olan su böreği; hem beyaz peynir, hem de kaşar peynir ile hazırlanır. 



Çanakkale yöresi ile özdeşleşen avcı böreği, özellikle Marmara ve Ege Bölgesi'nde çok ilgi gören bir börektir. İç harcı kıyma, dışı galeta unuyla kaplanan avcı böreği, yaklaşık 45 dakika da servise hazır hale getirilir.



Ana malzemeleri lor peyniri, patlıcan ve nişasta olan rum böreği, hamur konulmadan hazırlanan bir börek çeşididir. Özellikle Rumeli ve Balkan ülkelerinde tüketilir.



Osmanlı mutfağından miras kalan küt böreği, Doğu Anadolu'nun en meşhur böreklerinden biridir. Genellikle kahvaltı ve sahur sofralarında sofralarında yer verilen küt böreği, ince katlardan oluşur ve pudra şekeri ile birlikte servis edilir.