ANASAYFA TARİFLER BÖREK TARİFLERİ ISPANAKLI RİCOTTA PEYNİRLİ PONÇİK BÖREK

Ispanaklı Ricotta Peynirli Ponçik Börek

Ispanaklı & ricotta peynirli ponçik börek

Mevsiminde Yemek Ekim yarışmasından akıl çelen bu şahane börek tarifi Şenay Özbilgin’dan geliyor. İç harcı ıspanak, ricotta peyniri ve muskat ile doldurulan börekleri, önce yumurtaya, sonra susama batırarak kızartabilirsiniz.  

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

40 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Ispanaklı Ricotta Peynirli Ponçik Börek Tarifi İçin malzemeler

  • 400 g ıspanak (Sadece yaprakları)
  • 300 g ricotta peyniri
  • Bol muskat cevizi rendesi 
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 adet yumurta
  • Susam veya çörek otu

Hamuru için

  • 3 su bardağı un 
  • 1 adet yumurta 
  • 1 paket kabartma tozu 
  • 50 ml krema 
  • 1 su bardağı su
  • Tuz

Kızartmak için

  • Sıvıyağ

Ispanaklı Ricotta Peynirli Ponçik Börek Nasıl Yapılır?

  • Ispanağı blanşe tekniği ile haşlayıp suyunu kağıt havlu ile alın ve tahta bıçak ile gelişigüzel kıyın.
  • Ricotta peyniri ve baharatlar ilave ederek karıştırın ve fındıktan büyük, cevizden küçük toplar olacak şekilde elinizde yuvarlayın.
  • Hamur malzemelerini bir karıştırma kabına alarak yoğurduktan sonra üzerini örterek oda sıcaklığında dinlendirin. 
  • Hamuru dörde bölüp her birini merdane ile açın ve kalıp ile kesin. Merdane ile tekrar inceltin ve ıspanak toplarını tam ortasına koyup şeker paketi kıvırır gibi ucunu uzatarak kıvırın. 
  • 1 yumurtayı bir kasede çırpın. Hamurların yuvarlak tabanını önce yumurtaya ardından susama batırarak kızgın yağda kızartın. Sıcak servis edin.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!