Tatar Böreği

Tatar Böreği
16 Ekim 2023

Ülkemizde en çok Doğu Anadolu ve Karadeniz'de tüketilen tatar böreği, isminden de anlaşılacağı gibi Tatar mutfağına ait bir yemektir. Görünümü ile tepsi mantısını andıran tatar böreği, bazı yörelerde 'cantık' ismiyle de bilinir. Hazırsanız, evde tatar böreği nasıl yapılır sorusu için tarif detaylarına ge��ebiliriz.

Farklı kültürlerin yemeklerini mutfağınızda yaşatmak istiyorsanız, nefis boşnak böreği tarifini de deneyebilirsiniz.

Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 50 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 3 Kişi Kaydetti
Tatar Böreği için

Malzemeler

  • 250 gr kıyma
  • 7 dal maydanoz
  • Tuz
  • Karabiber

Hamur için

  • 1.5 su bardağı un
  • 1 yumurta
  • 3 çorba kaşığı su
  • 4 çorba kaşığı sıvıyağ
  • 4 su bardağı et suyu
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 2 su bardağı yoğurt
  • 3 diş sarımsak
  • 1 tutam tuz
Tatar Böreği

Nasıl Yapılır

  1. Maydanozu kıyın. Bir kapta kıyma, maydanoz, tuz ve karabiberi karıştırıp iç malzemeyi hazırlayın.
  2. Hamur için, unu hamur yoğurma kabına eleyip tuz, yumurta ve suyu ekleyin. Düzgün bir hamur yoğurun. Üzerini nemli bir bez örtüp hamuru dinlendirin.
  3. Hamuru 2 bezeye ayırın. Bezeleri un serpilmiş zeminde 30-35 cm çapında açın. Yufkaları 4'er cm kareler  şekilde kesin.
  4. Fırın tepsisini 2 kaşık yağ ile yağlayın. Hamur karelerinin iki uçlarını birleştirerek kayık şekline getirin. Ortalarına iç malzemeyi paylaştırıp fırın tepsisine dizin.
  5. Malzeme bitene kadar işlemi sürdürün. Et suyunu ısıtıp bir bardağını hamurların üzerine dökün. Tepsiyi sıcak fırına verin.
  6. 10 dakika pişirip üzerlerine tekrar 1 bardak sıcak et suyu gezdirin. Et suyu bitene kadar her seferinde 1 bardak suyu hamurların üzerine döküp 10 dakika pişirin.
  7. 2 kaşık sıvıyağı kızdırıp kırmızı biber ekin. Sarımsakları ezip yoğurda ekleyin. Mantıları servis tabağına alıp üzerlerine sarımsaklı yoğurt gezdirin.
  8. Biberli yağı gezdirip servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo