ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TÜRKİYE TURU DOĞU ANADOLU YEMEKLERİ KÜT BÖREĞİ

KÜT BÖREĞİ

6 Kişilik
Hazırlama -
Pişirme -

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Küt böreği tarifi için malzemeler
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay bardağı ayçiçeği yağı
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 2 yumurta
  • 4.5 su bardağı un
  • 200 gr sade yağ
  • Tuz
Küt böreği Nasıl Yapılır

Unu eleyip çukur bir kaba alın. Ortasını havuz şeklinde açıp kabartma tozu, ayçiçeği yağı, yoğurt, tuz ve yumurtayı ekleyip yoğurun (gerekirse ayçiçeği yağı ilavesi yapabilirsiniz). Hamuru 20 eşit bezeye ayırın. Bezeleri pasta tabağı büyüklüğünde açıp aralarına oda ısısında yumuşatılmış sade yağ sürerek üst üste dizin. Bezelerin hepsini oklavayla yuvarlak bir tepsi büyüklüğünde açın. Üzerine tekrar sade yağ sürüp rulo şekline sarın. Ruloyu üç parçaya kesip buzdolabında 1 saat bekletin. Ruloların kesik kısımlarından bastırıp hamurlara yassı şekil verin. Tepsi büyüklüğünde açıp aralarına sade yağ sürerek tepsiye dizin. Üstteki yufkanın üzerine sade yağ sürüp önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirin. Küçük dikdörtgen parçalar şeklinde dilimleyin. Üzerine pudra şekeri serpip servis yapın.

Yorumlarınız

Misafir12.10.2016 17:37:11

Yalnız Bu Böreğin Adı Küt Değil Kürt Böreğidir.

Misafir12.10.2016 17:39:28

Aynen öyle adı küt değil KÜRT böreğidir nokta

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.