ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ BÖREK TARİFLERİ TAVUKLU BÖREK

Tavuklu börek

 Tavuklu börek

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tavuklu börek tarifi için malzemeler

  • 5 adet yufka
  • 1 çay bardağı sıvı yağı
  • 1 çay bardağı su

İç harcı için:

  • 3-4 tavuk pirzola
  • 2-3 domates
  • 1 kuru soğan
  • 2 sivri biber
  • 2 dal maydanoz
  • 2 dal dereotu
  • Tuz 
  • Pul biber
  • Karabiber
  • 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yumurta
  • Susam

Tavuklu börek Nasıl Yapılır

  • Tavuğu haşlayın ve bir kaba alarak soğuduktan sonra küçük parcçalara ayırın. Üzerine kabuklarını soyduğunuz ve küp şeklinde doğradığınız domatesleri ve soğanı ilave edin. Ardından ince ince doğradığınız biberleri, maydanozu, dereotunu, baharatları, tuzu ve sıvı yağı ekleyip iyice karıştırın.
  • Sosu için bir kaba sıvı yağı ve suyu koyup karıştırın. Yufkaları tek tek soslayarak ikiye katlayın, tekrar üzerine yağ sürün. Yufkanın geniş kenarına tavuklu harçtan koyup rulo şeklinde sarın. Iık hazırlanan yufkaya gül şekli verip, yağlanmıs¸ tepsinin ortasına yerleştirin. Kalan yufkaları da aynı şekilde hazırlayıp, gül şekli verdiğiniz yufkanın etrafına dolayın.
  • Üzeri için yumurta sarısını ve sıvı yağı karıştırıp böreğin her yerine sürün. Böreklerin üzerine susam serpip, önceden ısıtılmış 185 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Ilık servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.