ANASAYFA TARİFLER BÖREK TARİFLERİ TAVUKLU BÖREK

Tavuklu Börek

 Tavuklu börek

Bildiğiniz tüm börek tariflerini unutun. Haşlanmış tavuk ile hazırlanan tavuklu börek, en lezzetler tarifler arasındadır. Dışı çıtır çıtır, içi ise yumuşacık olan tavuklu börek ile çay saatlerini güzelleştirin. Peki, nefis tavuklu börek nasıl yapılır? Mutfağa geçip malzemeleri hazırladıysanız, nefis tavuklu börek tarifine başlayabiliriz.

Börek tarifleri arasında büyük bir ilgi gören pratik tava böreği ve incecik çarşaf böreği tarifini de listenize eklemeyi unutmayın.

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tavuklu Börek Tarifi İçin malzemeler

  • 5 adet yufka
  • 1 çay bardağı sıvı yağı
  • 1 çay bardağı su

İç harcı için:

  • 3-4 tavuk pirzola
  • 2-3 domates
  • 1 kuru soğan
  • 2 sivri biber
  • 2 dal maydanoz
  • 2 dal dereotu
  • Tuz 
  • Pul biber
  • Karabiber
  • 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yumurta
  • Susam

Tavuklu Börek Nasıl Yapılır?

  • Tavuğu haşlayın ve bir kaba alarak soğuduktan sonra küçük parçalara ayırın. Üzerine kabuklarını soyduğunuz ve küp şeklinde doğradığınız domatesleri ve soğanı ilave edin.
  • Ardından ince ince doğradığınız biberleri, maydanozu, dereotunu, baharatları, tuzu ve sıvı yağı ekleyip iyice karıştırın.
  • Sosu için, bir kaba sıvı yağı ve suyu koyup karıştırın. Yufkaları tek tek soslayarak ikiye katlayın, tekrar üzerine yağ sürün.
  • Yufkanın geniş kenarına tavuklu harçtan koyup rulo şeklinde sarın. Ilık hazırlanan yufkaya gül şekli verip, yağlanmış tepsinin ortasına yerleştirin.
  • Kalan yufkaları da aynı şekilde hazırlayıp, gül şekli verdiğiniz yufkanın etrafına dolayın.
  • Üzeri için yumurta sarısını ve sıvı yağı karıştırıp böreğin her yerine sürün.
  • Böreklerin üzerine susam serpip, önceden ısıtılmış 185 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
  • Tavuklu böreği tek başına ikram etmek istemiyorsanız, mercimek köftesi ile birlikte servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Tavuklu Börek Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Tavukların daha çabuk haşlanması için, haşlama suyuna bir tutam tuz ekleyin.
  • Daha kolay dilimlemek için, yufkayı rulo şeklinde sarın.
  • Tarifte kullanacağınız yufkaların günlük olmasına özen gösterin.
  • Tavuklu böreğin içerisine garnitür ve haşlanmış sebzeler de ekleyebilirsiniz.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!