ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ BÖREK TARİFLERİ PAZILI GÜL BÖREĞİ

Pazılı gül böreği

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

35 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Pazılı gül böreği tarifi için malzemeler

  • 4 hazır yufka
  • 250 gr margarin
  • 2 yumurta
  • 2 kaşık yoğurt
  • 1 çay bardağı süt
  • -İç malzeme
  • 500 gr pazı
  • 2 soğan
  • 1 kahve fincanı sıvıyağ
  • 1 tutam tozşeker
  • Tuz
  • Karabiber

Pazılı gül böreği Nasıl Yapılır


Pazıları yıkayıp saplarını kesin. Kaynar suda 5-6 dakika haşlayıp süzün. Suyunu sıkıp doğrayın. Soğanı temizleyip küçük küçük doğrayın. Sıvıyağı bir tavada ısıtıp soğanı pembeleştirin. Doğranmış pazı, tozşeker, tuz ve karabiber ekleyip 5 dakika kadar kavurun.

Yufkaları sigara böreği yapar gibi her birini artı şeklinde keserek 4’er üçgen parça elde edin. Toplam 16 parça üçgen yufka hazırlayın.

Margarini eritip ılıtın. Süt, yoğurt, eritilmiş margarin  ve 2 yumurtayı çırpın. 8 yufkanın üzerine karışımdan sürüp diğer 8 yufkayı üzerlerine kapatın.

Yumurta fırçası ile yufkaların üzerine tekrar karışımdan sürüp pazılı içten 2-3 kaşık kadar koyun. Rulo yaparak sıkıca sarıp gül şeklinde kıvırın. Börekleri, yağlanmış fırın tepsisine dizip kalan karışımdan üzerlerine sürün ve önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 30-35 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın.

 Video yemek tarifleri bölümümüzü de ziyaret etmeyi unutmayın.
  
Çok sevilen klasik gül böreği tarifine buradan göz atabilirsiniz.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.