ANASAYFA TARİFLER BÖREK TARİFLERİ ÇITIR BONBON BÖREK

Çıtır Bonbon Börek

Çıtır bonbon börek

Elif Edes’ten sofranıza lezzet katacak çıtır börek tarifi ile karşınızdayız. İç harcı lor ve keçi peyniri ile zenginleştirilen bu börek, hazır baklava yufkası ile hazırlanır. Bonbon şeker şekli verildiği için bu ismi almıştır. Malzemeler hazırsa, çıtır bonbon börek tarifine geçebiliriz.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

40 dakika

Pişirme
Süresi

12 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Çıtır Bonbon Börek Tarifi İçin malzemeler

  • 3-4 adet baklava yufkası

İç harcı için

  • 2 yemek kaşığı tatlı lor
  • 2 yemek kaşığı yumuşak keçi peyniri
  • 1 yemek kaşığı kabak çekirdeği
  • 1/2 adet limon kabuğu rendesi
  • 1-2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı kıyılmış nane ve ayıklanmış kekik karışımı
  • 1 çay kaşığı çörek otu

Çıtır Bonbon Börek Nasıl Yapılır?

  • Harç için tüm malzemeyi bir kapta karıştırarak hazırlayın.
  • Baklava yufkasını tezgaha alarak diklemesine 3 parçaya kesin. Ortadan enlemesine tekrar keserek 6 parça elde edin.
  • Her parçaya az miktarda harç koyun ve önce rulo yaparak börekleri sarın. Hafif zeytinyağı sürerek kapatın ve yanlarını kıvırarak bonbon şekli verin.
  • Hazırladığınız “bonbon” börekleri pişirme kağıdı serili fırın tepsisine dizin ve önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında 10-12 dakika pişirin.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!