Tosunum Börek

Tosunum Börek
21 Kasım 2022

Tosunum böreği, Kütahya'ya ait bir lezzettir. El yapımı hazırlanan hamur içerisine lezzetli mercimekli harç hazırlanır. Sizler için yapımını anlattık. İşte, tosunum böreğinin yapımı ve malzemeleri;

Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 1 saat
Kaç Kişilik: 7 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 3 Kişi Kaydetti
Tosunum Börek için

Malzemeler

  • 200 ml maden suyu
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 200 gr tereyağı ya da margarin
  • Aldığı kadar un
  • Tuz

İçi için:

  • 1 su bardağı mercimek
  • 1 adet soğan

Üzeri için:

  • Haşhaş
Tosunum Börek

Nasıl Yapılır

  1. Bütün malzemeler bir kabın içerisinde karıştırılır. Elde edilen hamur buzdolabında dinlendirilir.
  2. Hamur 8 eşit parçaya bölünür. Her parça kendi içinde 4 parçaya bölünür.
  3. İçi için mercimek haşlanır.
  4. Sıvıyağında soğan yemeklik doğranarak kavrulur.
  5. Mercimek eklenir. Tuz ve karabiber ile tatlandırılır.
  6. Hamurların içerisine harç koyulur.
  7. Az yağlı haşhaş sürülür ve fırında pişirilir. Sıcakken servis edilir.


Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo