ANASAYFA TARİFLER DAVET YEMEKLERİ RUM BÖREĞİ

Rum Böreği

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Rum Böreği Tarifi İçin malzemeler

  • 150 gr lor peyniri
  • 1 yumurta
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 yemek kaşığı doğranmış dereotu
  • Tuz
  • Beyaz biber
  • 1 kemer patlıcan

Rum Böreği Nasıl Yapılır?

Patlıcan kabuklarını alacalı soyun. 1 cm kalınlığında verev halkalar şeklinde dilimleyin. Tuzlu suda bir süre bekletip kurulayın. Lor peyniri, yumurta, nişasta, dereotu, tuz ve beyaz biberi harmanlayın. Bu karışımı patlıcanların bir yüzünde yarım küre oluşturacak biçimde şekillendirin. Derin bir tavada iyice ısınan yağda 3-4 dakika kızartın. Kağıt havlu üzerinde yağı alındıktan sonra sıcak servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!