ANASAYFA TARİFLER BÖREK TARİFLERİ AVCI BÖREĞİ

Avcı Böreği

Avcı böreği

İç harcı kıyma, dışı ise galeta unu ile kaplanan avcı böreği, Çanakkale yöresine ait bir tariftir. Balıkesir, Bursa, Antalya gibi birçok yörede ilgi görmeyi başarmıştır. Kavrulmuş kıyma, ince bulgur, ceviz içi, tereyağı ve çeşit çeşit baharatı bir tarifte birleştirdik. Bol malzemeli iç harcı, taze yufkalara sardık ve ortaya muhteşem bir lezzet çıktı. Pratik börek tarifleri arasında önemli bir yere sahip olan avcı böreği nasıl yapılır? sorusunu sizler için cevapladık. Hazırsanız, mis gibi kokusuyla tüm evi saracak Çanakkale mutfağından avcı böreği tarifine geçebiliriz.

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Avcı Böreği Tarifi İçin malzemeler

  • 3 hazır yufka
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı su

İç harcı için:

  • 300 g orta yağlı kıyma
  • 1 soğan
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı ince bulgur
  • 50 g ceviz içi
  • 10 dal maydanoz
  • 1/2 çay kaşığı
  • Tuz
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • 1/4 çay kaşığı kimyon

Börekleri kaplamak ve kızartmak için:

  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı galeta unu

Avcı Böreği Nasıl Yapılır?

  • Kıymalı iç harç için soğanı küçük parçalar halinde doğrayın. Maydanoz yapraklarını ve ceviz içini kıyın. Kapaklı küçük bir kaseye aldığınız köftelik ince bulgurun üzerini örtecek kadar sıcak su ekleyin.
  • Kapağını kapatıp şişmesi için kısa bir süre bekletin. Orta yağlı kıymayı kavurun. Kıyma renk almaya başladığında tereyağı ve doğranmış soğanları katın.
  • Soğanlar diriliğini kaybedip kıyma suyunu çekene kadar kavurmaya devam edin. Kavrulan kıyma karışımına suyunu çeken ince bulgur, ceviz içi, tuz, karabiber ve kimyon ilave edip karıştırdıktan sonra ocaktan alın.
  • Son olarak ince kıyılmış maydanoz katıp soğuması için bir kenarda bekletin.
  • Hazır yufkaları düzgün bir şekilde üst üste açıp 8 eşit parçaya bölün. Sıvı yağ ve suyu küçük bir kapta karıştırın. Üçgen yufka parçalarını bir yumurta fırçası yardımıyla yağlayıp, geniş kısımlarına hazırladığınız kıymalı iç harçtan dolu 1 yemek kaşığı kadar dağıtın.
  • Kenarda kalan yufka parçalarını içe doğru katlayıp sigara böreği hazırlar gibi yufkaları rulo şeklinde sarın. Her bir yufka için aynı işlemi tekrarlayın
  • Yumurtaları geniş bir kapta çırpın. Elenmiş galeta ununu düz bir tabağa alın. Hazırladığınız avcı böreklerini öncelikle çırpılmış yumurtaya, ardından galeta ununa bulayın.
  • Tabanını yağlı kağıtla kapladığınız fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 15-20 dakika kadar pişirin.

Avcı Böreğinin Püf Noktası Nedir?

  • Avcı böreğini fırında pişirmek istemiyorsanız, ayçiçek yağı kullanarak tavada da pişirebilirsiniz.
  • Böreği hazırlarken yufkaların içini çok fazla doldurmamaya özen gösterin. Aksi takdirde pişirme esnasında yufkalar yırtılır ve malzemeler dışarı taşar.
  • Yufkayı gevşek sarmamaya özen gösterin. Harcını doldurduktan sonra dikkatli bir şekilde sarın.
  • Kıymalı harç soğumadan yufkaları doldurmayın. Yufkanın yapısı ince olduğu için, sıcak harç ile temas ettiğinde yırtıklar oluşur.

Avcı böreğine ek olarak lezzetli mi lezzetli boşnak böreği veya bol malzemeli tava böreği tarifini de mutlaka deneyin.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!