ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ BÖREK TARİFLERİ KURU YUFKA BÖREĞİ

Kuru yufka böreği

Kuru yufka böreği

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kuru yufka böreği tarifi için malzemeler

  • 9 kuru yufka

Yufkaları ıslatmak için:

  • 2.5 çay bardağı su
  • 1 çay bardağı süt

Yufka araları için:

  • 1 çay bardağı sıvı yağ

İçi için:

  • 200-250 g yağsız dana kıyma
  • 1 büyük boy kuru soğan
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

Kuru yufka böreği Nasıl Yapılır

  • Kıymayı sıvı yağ, tereyağı ve tuz ile birlikte tavaya alın. Kıyma suyunu çekene kadar kavurun ve üzerine küp doğranmış soğanları ilave ederek, soğanlar şe?af renk alana kadar kavurmaya devam edin. Karabiber ilave edip ocaktan alın. Fırın tepsisini sıvı yağ ile yağlayın.
  • Süt ve suyu bir tepsiye dökün. Bir yufkayı alarak her iki tarafını da bu karışımda ıslatıp fazla sıvıyı süzün ve fırın tepsisine yerleştirin. Üzerine 1 yemek kaşığı kadar sıvı yağ gezdirin. 4 yufkayı daha ıslatarak aralarına sıvı yağ gezdirin. Ancak en üstteki yufkayı yağlamadan, üzerine kıymalı harcı eşit miktarda dağıtın. Üzerine 4 yufka daha ıslatıp aralarına sıvı yağ gezdirerek yerleştirin. En üstteki yufkanın üzerine de sıvı yağ gezdirip böreği ocağın küçük bölümünde, her yerinin eşit kızarması için tepsiyi çevirerek kızartın. Bir tarafı kızaran böreği ters çevirip diğer tarafını da aynı şekilde kızartın ve dilimleyerek sıcak servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.