ANASAYFA TARİFLER BÖREK TARİFLERİ TAHİNLİ ISPANAKLI SAC BÖREĞİ

Tahinli Ispanaklı Sac Böreği

Tahinli Ispanaklı Sac Böreği

Sac böreği, ince yufka ile yapılan gözleme çeşididir. Açılan hamurun içi tahin ve ıspanak ile doldurulur. Ardından uygun şekilde katlanarak sacın üzerinde önlü arkalı olacak şekilde kızartılır. Özellikle köy kahvaltılarının vazgeçilmezidir. İsteğe göre peynir ve patates gibi farklı harçlar da kullanılabilir. Malzemeleriniz hazırsa, tahinli ıspanaklı sac böreği nasıl yapılır birlikte görelim.

Farklı çeşitleri olan patatesli gözleme ve otlu, ıspanaklı gözleme tarifine de göz atın.

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Tahinli Ispanaklı Sac Böreği Tarifi İçin malzemeler

  • 3 yemek kaşığı tahin
  • 1 kg ıspanak
  • 1 ekmek içi
  • 2 büyük boy soğan
  • Aldığı kadar un
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1/2 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı karabiber

Tahinli Ispanaklı Sac Böreği Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak bir ekmeğin içini ıslatın. Üzerine un ekleyerek hamur kıvamına gelene kadar yoğurun.
  • Hamur kulak memesi kıvamına geldiğinde kenarda bekletin.
  • 2 adet soğanı büyük büyük doğrayın ve zeytinyağında pembeleşene kadar kavurun.
  • Üzerine pul biber, tuz ve karabiber ekleyin. Bu esnada iri doğranmış ıspanakları da soğanlara ilave edin ve karıştırın.
  • Tavanın kapağını kapatarak ıspanaklar yumuşayana kadar pişirin. Ardından ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
  • Ispanaklı karışım soğuduğunda üzerine tahin ekleyerek karıştırın.
  • Hamurdan küçük bezeler kopartın ve kare olacak şekilde açın.
  • Hamurun içine hazırladığınız ıspanaklı iç harcı yerleştirin ve yayın.
  • Hamuru kenarlardan kapatarak sacın üzerinde önlü arkalı pişirin. Afiyet olsun.

Tahinli Ispanaklı Sac Böreği Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Tarife başlamadan önce ıspanakları güzelce sudan geçirin ve süzerek kurumasını bekleyin.
  • İç harcı hazırladıktan sonra mutlaka soğutun. Eğer harcı hamura sıcakken koyarsanız, hamurun kıvamı bozulacaktır.
  • Sacınız yoksa, yapışmaz teflon tavada kullanabilirsiniz.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!