ANASAYFA LEZZET'TEN HABERLER İFTAR SOFRALARINA YAKIŞAN NEFİS PATLICANLI TARİFLER

İFTAR SOFRALARINA YAKIŞAN NEFİS PATLICANLI TARİFLER

İftar sofralarına çok yakışacak birbirinden lezzetli 12 pratik patlıcan tarifi
İftar Sofraları İçin Nefis Patlıcanlı Tarifler

Ana vatanı Çin ve Hindistan olarak bilinen patlıcan, yemeklerin içerisinde en çok kullanılan sebzelerden biridir. Ülkemizde de tüketilen bu besin; hem ana yemeklerde, hem de salata ve mezelerde kullanılır. İçeriğinde bulunan lifler sayesinde, sindirimin kolaylaşmasını sağlar. Aynı zamanda kalp sağlığını da korur. Demir ve antioksidan bakımından zengin olduğu için, kansızlığın giderilmesinde etkilidir. Bununla birlikte bazı kanser türlerine karşı vücudu korur. Kullanım yerine göre kızartma, fırınlama ve közleme usulüyle pişirilebilir. Biz de iftar sofralarını lezzetlendirmek için okuyucularımız tarafından en çok beğenilen patlıcanlı tarifleri yazımızda derledik. 'İftara ne pişirsem?' diye düşünenler için, birbirinden lezzetli önerilerimiz var. Kolları sıvayıp mutfağa geçtiyseniz, işte iftar sofralarına özel nefis patlıcanlı tarifler:



Listemize patlıcan denildiğinde ilk akla gelen tariflerden biriyle başlıyoruz. Ana malzemeleri közlenmiş patlıcan ve kırmızı et olan hünkar beğendi, Osmanlı mutfağından miras kalan bir yemektir.



Hazırlaması 15, pişirmesi yaklaşık 30 dakika süren patlıcan kebap, sebze ve köftelerin şişte pişirilmesiyle yapılan bir yemektir. Özellikle Güneydoğu Anadolu'da sık sık tüketilir.



Türk mutfağına özgü bir yemek olan patlıcan musakka, Orta Doğu ve Balkan ülkelerinde de ilgi gören bir tariftir. Patlıcan ve kıyma ile hazırlanan musakka; hem kızartma, hem de fırınlama usulüyle pişirilebilir.



Patlıcan, soğan ve zeytinyağı ile hazırlanan imam bayıldı, ortalama 30 dakika içerisinde sofralardaki yerini alır. Pratik bir şekilde hazırlandığı için, iftar menülerinde ana yemek olarak sunulabilir.



Zeytinyağlılar arasında büyük bir ilgi gören zeytinyağlı patlıcan yemeğinin bir porsiyonu, yaklaşık 120 kaloridir. Diyet listelerinde de yer verilen patlıcan yemeğini hazırlamak 15, pişirmek ise 30 dakikadır.



Güneydoğu Anadolu'da oldukça meşhur olan kuru patlıcan dolması, özellikle Antep yöresi ile özdeşleşmiştir. Dolma yapımında kurutulmuş patlıcan ve pirinç kullanılır. İsteğe göre kıyma da eklenebilir.



İsmi gibi lezzetiyle de ilgi çeken karnıyarık, patlıcan ve kıyma ile hazırlanan bir yemektir. İsmini, patlıcanın yarılıp kıyma ve baharatlar ile doldurulmasından alır.