ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ BÖREK TARİFLERİ PUF BÖREĞİ

Puf böreği

Puf böreği

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Puf böreği tarifi için malzemeler

  • 1 yumurta
  • 1.5 su bardağı un
  • 1/2 su bardağı ılık su
  • 1 çay kaşığı silme kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı elma sirkesi
  • 1 çay kaşığı tuz

İçi için:

  • 200 g yağsız beyaz peynir ya da lor peyniri
  • 8-10 dal maydanoz yaprağı

Kızartmak için:

  • 2 su bardağı sıvı yağ

Puf böreği Nasıl Yapılır

  • Un, kabartma tozu ve tuzu geniş bir kaba alıp karıştırın. Orta kısmını parmak uçlarınızla açarak yumurtayı kırın. Ilık suya sirkeyi ekleyip yavaş yavaş orta kısma dökün ve parmak uçlarınızla karıştırın. Yanlardan orta kısma doğru un alarak, ne çok sert ne de çok yumuşak olmayacak bir hamur elde edin. Hamurun üzerini streç filmle örterek 35-40 dakika dinlendirin.
  • Peyniri rendenin ince bölümü ile rendeleyip ince kıydığınız maydanozla karıştırın. Dinlenmiş hamuru yumurta büyüklüğünde parçalara ayırıp elinizle yuvarlayın. Hafif unladığımız tezgahta hamur bezelerini merdane ile ince şekilde açın. Kare şeklinde kestiğiniz hamurların yarısına peynirli malzemeden koyun, diğer yarısını da üzerine kapatarak kenarlarını çatalla ya da kare kalıp ile bastırarak kesin. Kızgın yağda arkalı önlü kızartıp kağıt havlu üzerinde fazla yağını çektirin ve ılık servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.