ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ÖZEL GÜNLER ÇAY SAATİ TARİFLERİ CEVİZLİ TEL KADAYIF

Cevizli tel kadayıf

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Cevizli tel kadayıf tarifi için malzemeler

  • 1 su bardağı eritilmiş margarin
  • 500 gr tel kadayıf
  • 1.5 su bardağı iri çekilmiş ceviz içi
  • 1.5 su bardağı ılık süt

Şerbet için:

  • 3 su bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı su
  • Yarım limonun suyu 

Üzeri için:

İnce çekilmiş antepfıstığı

Cevizli tel kadayıf Nasıl Yapılır

  • Kadayıfı fırın tepsisine alıp eritilmiş margarini üzerine gezdirin. Yavaş yavaş harmanlayıp yağı, kadayıfın her tarafına yedirin.
  • Kadayıfın yarısını ayırıp kalanını tepsiye bastırarak yayın. Üzerine ceviz serpiştirin. Kalan kadayıfı cevizin üzerine yayıp hafifçe bastırın.
  • Önceden ısıtılmış 180-200 dereceye ayarlı fırında kızarıncaya kadar pişirin.
  • Şerbet için; tozşeker ve suyu bir tencerede kaynatın. Şurup kıvamını alınca limon suyunu ekleyip bir taşım daha kaynatın. Ateşten alıp soğumaya bırakın.
  • Tepsiyi fırından alıp üzerine ılık sütü gezdirin. Tepsinin üzerini daha geniş bir tepsi ya da alüminyum folyo ile kapatıp kadayıf sütü çekinceye kadar bekletin.
  • Kadayıf sıcakken soğuk şerbeti üzerine gezdirerek dökün. Soğuyunca dilimleyin. Üzerine ince çekilmiş antepfıstığı serperek servis yapın. Afiyet olsun.

    Dilerseniz, nefis kadayıflı muhallebi tarifini de deneyebilirsiniz.

Yorumlarınız

Misafir12.10.2016 17:29:20

Neden sut donuyoruz?

Misafir12.10.2016 17:37:08

Süt kıvamını hamur gibi yapmaz mı?

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.