ANASAYFA TARİFLER BÖREK TARİFLERİ KEÇİ PEYNİRLİ VE AYVALI KALEM BÖREK

Keçi Peynirli Ve Ayvalı Kalem Börek

Keçi peynirli ve ayvalı kalem börek

Aydan Üstkanat’tan yılbaşı akşamınız için pratik ve lezzetli kalem börek... Keçi peynirli ve ayvalı kalem börek bu sayıda benim yıldızlı tarifim, 10 tam puanı hak etti. Acayip güzel bir lezzet oldu, kesinlikle deneyin. Müptelası olacaksınız. Malzemeler hazırsa, yılbaşı sofralarına özel keçi peynirli ve ayvalı kalem börek tarifine geçebiliriz.

Alternatif olarak Selanik usulü ıspanaklı börek ve hazır yufkadan börek tarifine de göz atın.

Kaç
Kişilik

5 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Keçi Peynirli Ve Ayvalı Kalem Börek Tarifi İçin malzemeler

  • 5-6 adet baklavalık yufka
  • 100 g keçi peyniri (Çok ince dilimlenmiş)
  • 1/2 ayva (Haşlanmış veya fırınlanmış ve ezilmiş)

Servis için:

  • Taze adaçayı yaprakları
  • Acı tatlı chili sos

Kızartmak için:

  • Sıvı yağ

Keçi Peynirli Ve Ayvalı Kalem Börek Nasıl Yapılır?

  • Yufkaları üçgen olacak şekilde ikiye kesin.
  • Her bir yufkanın ortasına ince bir çizgi olacak şekilde peynir ile çok az ayva püresi koyun.
  • Yufkanın bir ucunu diğer ucunun üzerine kapatın ve üzerine su fıslattıktan sonra incecik rulo yapın. Tüm yufkaları bu şekilde hazırlayın.
  • Kalem börekleri kızgın yağda kızartın.
  • Adaçayı yapraklarını da aynı şekilde kızarttıktan sonra servis tabağına alın ve acı tatlı sos ile birlikte servis edin.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!