ANASAYFA TARİFLER BÖREK TARİFLERİ PAZILI DOLAMA BÖREK

Pazılı Dolama Börek

Pazılı dolama börek (Trabzon)

Trabzon mutfağıyla özdeşleşen pazılı dolama börek, ismini görünümünden alır. İç harcında pazı, kuru üzüm, kuş üzümü, nane gibi farklı malzemeler kullanılır. El açması hamur ile hazırlanır. 

Trabzon mutfağından Trabzon yağlı pide ve laz böreği tarifine de göz atın.

Kaç
Kişilik

10 kişilik

Hazırlama
Süresi

40 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Pazılı Dolama Börek Tarifi İçin malzemeler

Hamuru için

  • 1 adet yumurta
  • 1 kahve fincanı yoğurt
  • 1/2 kahve fincanı sirke
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Un (Aldığı kadar)

Açmak için

  • Nişasta

İç harcı için

  • 1 demet pazı
  • 1 çay bardağı pirinç
  • 2 adet büyük boy soğan (Yemeklik doğranmış)
  • 1/2 su bardağı zeytinyağı
  • 1/2 çay bardağı kuru üzüm
  • 1/2 çay bardağı kuş üzümü
  • 2 yemek kaşığı kuru nane
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1.5 su bardağı ılık su

Pazılı Dolama Börek Nasıl Yapılır?

  • Hamuru için gerekli olan sıvı malzemeleri derin bir yoğurma kabına alıp karıştırın. Kabartma tozunu ve tuzunu ekleyin.
  • Ardından unu kontrollü bir şekilde ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Üzerini örtüp dinlenmeye bırakın.
  • Pazı yapraklarını yıkayıp iyice süzdürün ve saplarıyla birlikte ince doğrayın. Bir tavada zeytinyağını ısıtın ve soğanları ekleyip hafif pembeleşene kadar kavurun.
  • Üzümler, pazı, tuz, karabiber ve toz şekeri ilave ederek kavurmaya devam edin. En son yıkanmış pirinci, suyu ve naneyi ekleyip pişirin. Suyunu çektikten sonra ocaktan alıp demlenmeye bırakın.
  • Dinlenen hamuru mandalina büyüklüğünde bezelere ayırın. Bezeleri tek tek nişasta ile açın. Elde ettiğiniz yufkayı ortadan ikiye kesin ve yufkanın geniş tarafına hazırladığınız iç harcı uzunlamasına yayın ve rulo şeklinde sarıp kendi etrafında döndürün ve yağlanmış fırın tepsisine dizin.
  • Üzerlerine zeytinyağı sürün ve önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında pişirin. Sıcak veya ılık servis edin.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!