Kuskus Pilavı

Kaç
Kişilik
8 kişilik
Hazırlama
Süresi
10 dakika
Pişirme
Süresi
10 dakika

Kuskus Pilavı Tarifi İçin malzemeler
- 500 gr kuskus
- 2 çorba kaşığı tereyağı
- 3-4 soğan
- 4 domates
- 6 su bardağı (1.5 litre) et suyu
- Tuz
- Karabiber
Kuskus Pilavı Nasıl Yapılır?
- Domatesleri soyup küp küp doğrayın, soğanları kıyın. Tereyağın yarısını tencerede eritip soğanı pembeleştirin.
- Domates, tuz ve karabiberi ilave edip 2-3 dakika kavurun. Etsuyunu döküp kaynamaya bırakın.
- Kalan tereyağını ayrı bir tencerede eritin. Kuskusu ekleyip kavurun. Pembeleşmeye başlayınca kaynamakta olan suyu ilave edip karıştırın.
- 3-4 dakika kaynatıp ateşi kısın ve arada bir karıştırarak 10 dakika pişirin. Ateşten alıp 8-10 dakika dinlendirin. Özenle harmanlayıp servis yapın.
Afiyet olsun

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR