ANASAYFA TARİFLER PRATİK YEMEK TARİFLERİ KORNİŞON TURŞU

Kornişon Turşu

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kornişon Turşu Tarifi İçin malzemeler

  • 2 kg kornişon
  • 5 diş sarımsak
  • 1.5 yemek kaşığı kaya tuzu
  • 1 litre su
  • 1 yemek kaşığı elma sirkesi
  • 1 yemek kaşığı üzüm sirkesi
  • 2 dal dereotu
  • 5~6 nohut
  • 1 kesme şeker

Kornişon Turşu Nasıl Yapılır?

Kornişonları iyice yıkayın. Kürdanla birkaç yerinden delin. Su, elma sirkesi, üzüm sirkesi ve tuzu bir kapta karıştırın. Cam kavanoza nohutları ve sarımsakları bütün olarak yerleştirin. Kornişonları ve küçük dallara ayrılmış dereotunu kavanoza ekleyin. Hazırladığınız sirkeli suyu kavanozun içine dökün. Kavanozun kapağını sıkıca kapatıp yaklaşık 15 gün boyunca serin ve kuru bir ortamda muhafaza edin. Afiyet olsun.

Dilerseniz, lahana turşusu tarifini de deneyebilirsiniz.

Püf noktası
Nohut taneleri mayalanmayı hızlandırıp turşunun daha lezzetli olmasını sağlar.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!