ANASAYFA TARİFLER SALATA TARİFLERİ ÇITIR KARNABAHAR SALATASI

Çıtır Karnabahar Salatası

Çıtır karnabahar salatası

Elif Edes’den pratik ve oldukça lezzetli çıtır karnabahar salatası tarifi ile karşınızdayız. Diyet listelerinin vazgeçilmezi olan karnabaharı, marul, biber ve dereotu ile zenginleştirerek hazırlayacağınız bu salata, körili sos ile daha lezzetli bir hale getirilir. Hazırlanan salata, marul yapraklarında servis edilir.

Karnabahar yemeye doyamayanlar için, nefis karnabahar kızartması ve karnabahar graten tarifini de buraya bırakıyoruz.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

10 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Çıtır Karnabahar Salatası Tarifi İçin malzemeler

  • 1 adet küçük boy karnabahar
  • 1 adet Yedikule marul (Yaprakları yıkanmış ve kurulanmış)
  • Tuz
  • Toz kırmızı biber
  • 3-4 kaşık un
  • 1 adet yumurta
  • 4-5 dal maydanoz ve dereotu

Sosu için:

  • 2 yemek kaşığı süzme yoğurt
  • 1 tutam köri
  • 1 tutam pul biber
  • 1 tatlı kaşığı hardal

Çıtır Karnabahar Salatası Nasıl Yapılır?

  • Karnabaharı bütün olarak tuzlu suda haşlayın ve suyunu iyice süzdükten sonra soğumaya bırakın.
  • Karnabaharı soğuduktan sonra şekli belli olacak şekilde ufak parçalara ayırın.
  • Tuz, kırmızı toz biber ve unu bir kapta karıştırın. Yumurtayı da ayrı bir kapta çırpın.
  • Karnabahar parçalarını önce unlu karışıma, daha sonra yumurtaya bulayarak kızgın yağda kızartın. 
  • Sos için tüm malzemeyi bir kaba alarak karıştırın.
  • Çıtır karnabaharları marul yapraklarına koyun ve üzerine az bir miktarda sos gezdirin.
  • Maydanoz ve dereotu yapraklarını kızartın ve çıtırlıkları bozulmadan servis öncesi karnabahar salatası üzerine serperek servis edin.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!