ANASAYFA TARİFLER SALATA TARİFLERİ MAKARNA SALATASI

Makarna Salatası

Çin'den İtalya'ya getirildiği söylenen makarna, dünyanın birçok yerinde farklı şekillerde tüketilir. Türkiye ise makarna tüketiminde 3. sırada yer alır. Ana malzemesi irmik ve su olan bu gıda, İtalyan mutfağında temel besin kaynağı olarak kabul edilir. Garnitürle karıştırılıp salata haline getirilen makarnanın karbonhidrat değeri yüksektir.  Bu nedenle haftada bir kez tüketilmesi önerilir. Malzemeleriniz hazırsa, ana yemeklerin yanında sunulan klasik makarna salatası nasıl yapılır, püf noktaları nelerdir birlikte görelim.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Makarna Salatası Tarifi İçin malzemeler

  • 1 paket dirsek makarna
  • 5~6 kiraz domates
  • 1 havuç
  • 5~6 konserve koçan mısır
  • 3~4 kornişon salatalık turşusu
  • 1 çay bardağı haşlanmış bezelye
  • 1 çay bardağı dilimlenmiş siyah zeytin
  • 1 çay bardağı dilimlenmiş yeşil zeytin
  • 1 tatlı kaşığı hardal
  • 2 çorba kaşığı elma sirkesi
  • 3 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 7~8 dal taze fesleğen
  • Tuz

Makarna Salatası Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle kullanacağınız makarnayı paket üzerindeki pişirme önerisine uygun olarak haşlayın ve ardından süzün. Bir kenara alarak soğumaya bırakın.
  • Domatesleri dörde bölün. Birkaç mısırı süsleme için ayırın, kalan turşuyu dilimleyin. Havucu temizleyip ince ince halkalar haline getirin. Fesleğeni yaprak yaprak ayırın.
  • Zeytinyağı, elma sirkesi, hardal ve bir tutam tuzu bir kapta karıştırın.
  • Domates, mısır, havuç, turşu, bezelye, siyah zeytin, yeşil zeytin ve fesleğeni salata kâsesine alıp harmanlayın. Hardallı sosu üzerine gezdirin.
  • Son olarak soğuyan makarnayı da karışımın üzerine dökün ve tüm malzemeleri karıştırın. Ayırdığınız mısır ve fesleğen yapraklarıyla süsleme yapabilirsiniz.
  • Makarna salatasını gün sohbetleri gibi kalabalıklar için sunacaksanız, mercimek köftesi veya zeytinyağlı yaprak sarma ile birlikte servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

Makarna Salatasının Püf Noktaları Nelerdir?

  • Makarnayı bol su ile haşlarsanız, daha iyi pişmesini sağlayabilirsiniz. Aromalı bir tat elde etmek için haşlama suyuna, et suyu veya tavuk bulyon eklenebilir.
  • Pişirme süresini kısaltmak için suya önce tuz atın, ardından makarnaları ilave edin.
  • Makarnaları haşladıktan sonra soğuk su ile durulamayın. Delikli süzgeç yardımıyla suyunu akıtın ve bir kenarda bekletin.
  • İçine koyacağınız malzemelerin taze olmasına dikkat edin. İsteğe göre nar ekşisi de ilave edebilirsiniz.

1 Porsiyon Makarna Salatası Kaç Kaloridir?

  • Standart malzemelerle hazırlanan bir porsiyon makarna salatası, yaklaşık 200 kaloridir. Kilo kontrolüne dengede tutmak isteyenler küçük porsiyonları tercih edebilir.

    Akşam yemeklerinin yanında sunabileceğiniz salata tarifleri sizin de damak zevkinize hitap ediyorsa, potasyum deposu olarak bilinen patates salatası tarifine göz atabilirsiniz.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!