Balıkçı Salatası

Balıkçı restoranlarının en meşhur salatasını sizlere sunuyoruz. Balık yemeklerinin yanına çok yakışacak bir tarifimiz var. Turp, marul, zeytin gibi malzemeleri bir araya getiren balıkçı salatası, özellikle hamsi ve uskumrunun yanına çok yakışmaktadır. Bol limonla birlikte sunulur. İsteğe göre farklı malzemelerle zenginleştirilebilir. Peki, meşhur balıkçı salatası nasıl yapılır? Listedeki malzemeleri hazır ettiyseniz, balıkçı salatası tarifine geçebiliriz.
Alternatif olarak girit zeytin salatası, gavurdağı salatası ve çiroz salatası tarifini de deneyebilirsiniz.
Kaç
Kişilik
2 kişilik
Hazırlama
Süresi
10 dakika
Pişirme
Süresi
5 dakika

Balıkçı Salatası Tarifi İçin malzemeler
- 5-6 yaprak marul
- 6-7 cherry domates
- 1 adet salatalık
- 1 adet kırmızı soğan
- 2 yaprak nane
- 1 adet turp
- 2 adet brokoli (çiçek)
- Ceviz
- 8-10 adet siyah zeytin
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 adet limon suyu
- Tuz
Balıkçı Salatası Nasıl Yapılır?
- İlk olarak marul yapraklarını bol suyla durulayın ve suyunu sıktıktan sonra bir kenarda bekletin.
- Bu esnada salatalık, turp, soğan ve brokolileri küçük parçalar halinde doğrayın.
- Cevizleri elinizle parçalayın. Zeytinlerin çekirdeklerini çıkartın.
- Domatesleri yıkadıktan sonra 4-5 parçaya ayırın.
- Nane yapraklarını da ince ince kıyın.
- Salata kasesinin içerisine ilk olarak marulları yerleştirin.
- Üzerine doğranmış soğan, salata, turp, nane ve brokolileri yerleştirin.
- Salataya zeytinyağı, tuz, sirke ve limon suyu ekledikten sonra çatalla karıştırın.
- Son olarak ufalanmış ceviz, zeytin ve domatesi ekleyerek servis edin. Afiyet olsun.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR