ANASAYFA LEZZETLİ HABERLER TARİF LİSTELERİ KIŞLIK TURŞU NASIL YAPILIR: KOLAY VE FARKLI 14 NEFİS TURŞU TARİFİ

KIŞLIK TURŞU NASIL YAPILIR: KOLAY VE FARKLI 14 NEFİS TURŞU TARİFİ

Sofraların vazgeçilmezi haline gelen ve yemeklerin yanına çok yakışan turşular için en uygun zamana gelmiş bulunmaktayız. Kışlık turşu nasıl yapılır diye merak edenler için birbirinden farklı 14 pratik turşu tarifi:
Kışlık Turşu Nasıl Yapılır: Kolay ve Farklı 14 Nefis Turşu Tarifi

Sonbaharın gelmesiyle birlikte kışlık hazırlıkları da sofralarda yerini almaya başladı. Kış hazırlığı denildiğinde ilk akla gelen ise turşu yapımıdır. Mevsimin en taze meyve ve sebzeleriyle hazırlanan bu turşular, hemen hemen her yemeğin yanında afiyetle tüketilir. Filmlere konu olan turşunun en çok merak edilen sorusu ise limon mu yoksa sirke mi koymak gerektiğidir. Tarif detaylarından evde turşu yapmanın tüm püf noktalarını öğrenebilirsiniz. Listede verdiğimiz turşuları ilham almak için kullanabilir, daha fazlasına turşu tarifleri sayfamızdan ulaşabilirsiniz. Evde turşu nasıl yapılır diye merak edenler için, işte birbirinden lezzetli ve kolay 14 turşu tarifi:



Hala taze fasulyeleri tezgahlarda görebiliyorken, yapmanız gereken 1 kilo taze fasulyeyi alıp kavanozlara doldurmaktır. Yaz sebzesi olarak bilinen taze fasulyeyi, sirke ve sarımsak ile zenginleştirebilirsiniz.



Acı severler için de oldukça pratik bir tarifimiz var. İnce ince doğranmış kıl biberleri, acı biber ve domatesle birleştirdik ve ortaya nefis bir sonuç çıktı. Kıl biber turşusunu kuru fasulye, nohut gibi bakliyat yemeklerinin yanında sunabilirsiniz.



Turşu denildiğinde ilk akla gelen çeşit salatalık turşusudur. Küçük boyutlardaki salatalar kavanoza yerleştirilir ve limonla lezzetlendirilir. İsteğe göre maydanoz ve kereviz ekleyerek tadını dengeleyebilirsiniz.



Kabakgiller familyasına ait bir besin olan acurun en yaygın kullanımı turşu yapımıdır. İsteğe göre çiğ veya pişirilerek tüketilen acur, tirozi ismiyle de bilinir. Acur turşusu, yalnızca 10 dakika içerisinde hazırlanır.



Yağlı biber turşusu, ortalama 20-25 dakika da hazırlanan bir turşu çeşididir. İsteğe göre limon veya sirke kullanılsa da, biz sirkenin bibere daha çok yakışacağını düşündük. Verilen ölçülerle ortalama 2 kavanoz turşu yapılmaktadır.



Lokantalarda en çok rastlanan turşu çeşitlerinden biri de kırmızı lahanadır. Et yemeklerinin yanına çok yakışan bu turşu, 10-15 gün bekletildikten sonra sofralardaki yerini alır.



Et, sebze, salata ve meze tariflerinde sık sık yer verilen patlıcanı, bu kez turşu yapımında kullanıyoruz. Tadını yoğunlaştırmak için maydanoz, kırmızı biber ve beyaz lahana da ekleyebilirsiniz.



Lezzetiyle çok sevilen ve yemeklerin yanında tüketilen pancar ile nefis mi nefis bir turşu hazırladık. Pancar turşusunu hazırlarken, sarımsak kokusunu bastırmak için defne yaprağı kullanabilirsiniz.



Yaz ayları gelse de yesek dediğimiz meyvelerin başında yeşil erik bulunuyor. Atıştırmalık gibi tüketilen bu meyveyi, kışa saklamak isteyenler için enfes bir turşu tarifimiz var. Yeşil erik turşusunu hazırlarken püf noktalarından yardım almayı unutmayın.



Mangalda bir tarafta etleri pişirirken diğer tarafta biber közleyenleri böyle alalım. Közlediğiniz o biberlerin lezzetini kışın da tatmak için, közlenmiş biber turşusu tarifimizden yararlanabilirsiniz.