ANASAYFA LEZZET'TEN HABERLER AVOKADO TARİFLERİ: AVOKADO İLE YAPILAN 16 FARKLI TARİF

AVOKADO TARİFLERİ: AVOKADO İLE YAPILAN 16 FARKLI TARİF

Avokadoyu nasıl tüketebilirim? Avokado en lezzetli nasıl yenir? diye merak edenler için birbirinden lezzetli avokadolu tarifleri yazımızda derledik. İşte, 16 nefis avokadolu tarif:
Avokado Tarifleri: Avokado İle Yapılan 16 Farklı Tarif

Kullanımı gün geçtikçe artan avokado, içeriğindeki zengin mineraller sayesinde mutfaklardan eksik edilmemesi gereken bir sağlık deposu. Orta Amerika kökenli bir meyve olan avokado, özellikle diyet listelerinde oldukça popülerdir. Ülkemizde en çok Antalya, Mersin, Muğla ve Hatay'da yetişen avokado, ılıman iklimlerde yetiştirilmektedir. Cilt ve saç sağlığını koruyan bu meyve, B6, C, E ve K vitaminleri bakımından zengindir. 1 adet avokado, yaklaşık 250 kalori değerindedir. Peki, avokado nasıl tüketilir? Avokado ile kolayca yapabileceğiniz en lezzetli tarifleri yazımızda derledik. Listedeki tarifleri ilham almak için kullanabilir, daha fazlasına avokadolu tarifler sayfamızdan ulaşabilirsiniz. İşte, 16 farklı ve pratik avokadolu tarif:



Avokado, süt, kakao ve çam balı ile hazırlanan bu puding, ortalama 10 dakika içinde sofralardaki yerini alır. Pudingin lezzetini arttırmak için çilek, frambuaz gibi meyveler ilave edebilirsiniz.



Tatlı krizlerine son verecek nefis avokadolu krem şokola, yalnızca 5 malzeme ile hazırlanır. İnce kıyılmış çikolata parçaları ile süslenen avokadolu krem şokolayı, buzdolabında dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz.



Uzman Diyetisyen Şebnem Kandıralı Yıldırım'ın tarifi olan avokadolu kabak spagetti, diyabet menülerine uygun olacak şekilde hazırlanmıştır. Kabak, mantar ve fesleğen ile hazırlanan spagetti, besin değerleri bakımından zengindir.



Avokado, bezelye, salatalık ve marul ile hazırlanan bahar salatası, özellikle yaza girerken sağlıklı beslenmek isteyenlerin favorisidir. Porsiyonu yaklaşık 70 kalori olan bahar salatasını, 30 dakikada hazırlayabilirsiniz.



Tabanı çikolatalı sos ve crumble ile hazırlanan avokado tatlısı, agave şurubu ve hindistan cevizi sütü ile zenginleştirilmiştir. Hazırlaması 20, pişirmesi 20 dakika süren bu tatlı, hafifliği ile yemeklerden sonra afiyetle tüketilebilir.



Avokado, krem peynir, roka, nane ve fesleğen ile hazırlanan sandviç, sağlıklı beslenmek isteyenler için idealdir. 10 dakikada hazırlanan avokadolu sandviçi okul veya iş yerinde de tüketebilirsiniz.



Avokado ile başlangıç menülerini zenginleştirecek nefis bir çorba yapmaya ne dersiniz? Ispanak, süt, çörek otu ve kinoa ile hazırlanan bu çorba, oda sıcaklığında bekletildikten sonra servis edilir.



Fındık, kakao, hindistan cevizi ve avokado dilimleri ile hazırlanan dondurma, krokan parçaları ile birlikte servis edilir. İsteğe göre avokadolu dondurmanın üzeri çikolata sos ile tatlandırılabilir.