ANASAYFA LEZZET'TEN HABERLER GARNİTÜR TARİFLERİ: YEMEKLERİN YANINA ÇOK YAKIŞACAK 9 NEFİS GARNİTÜR TARİFİ

GARNİTÜR TARİFLERİ: YEMEKLERİN YANINA ÇOK YAKIŞACAK 9 NEFİS GARNİTÜR TARİFİ

Garnitür nedir, nasıl yapılır? Et ve balık yemeklerinin yanında sunulan, ana yemeğin lezzetini tamamlayan birbirinden kolay garnitür tariflerini sizler için derledik. İşte, 9 farklı garnitür tarifi:
Garnitür Tarifleri: Yemeklerin Yanına Çok Yakışacak 8 Nefis Garnitür Tarifi

Yemeklerin lezzetini arttıran ve yanında iştahla yenen garnitürdür desek mübalağa etmiş olmayız herhalde. Özellikle balık yemeklerinin vazgeçilmezi olan garnitür, ana yemeklerin tamamlayıcısı olarak da bilinir. Haşlanmış sebze, püre, piyaz, patates gibi yiyeceklerden oluşan garnitür, konserveler halinde de satılır. Aynı zamanda yemeklere dekor vermek ve süslemek amacıyla da kullanılmaktadır. Peki, evde garnitür nasıl yapılır? İşte, ana yemeklerin yanında sunabileceğiniz 9 nefis garnitür tarifi:



Garnitür denildiğinde ilk akla gelen rus salatasıdır elbet. Gün sohbetlerinde ve kalabalık sofralarında sunulan rus salatası, sebzeli garnitür, yoğurt ve mayonez ile kısa sürede hazırlanır.



Kurutulmuş domates ve zeytin ile hazırlanan bu garnitür, özellikle balık yemeklerinin yanında sunulur. İsteğe göre baharatlarla süslenen kuru domatesli garnitür, yalnızca 15 dakikada sofralardaki yerini alır.



Yemeklerin yanında dekor olarak sunulan kuşkonmaz, en lezzetli garnitür çeşitlerinden biridir. Haşlanan kuşkonmazlar zeytinyağı, limon ve sarımsakla harmanlandıktan sonra sunulur.



Garnitür denildiğinde en çok kullanılan malzeme patatestir. Haşlanmış patates, maydanoz ve soğan eşliğinde sunulan patates salatası, hem kolay, hem de lezzetli garnitürlerin başında gelir.



Patatesi haşlamak istemeyenler için bir diğer seçenek fırında pişirmektir. İnce dilimlenmiş patatesleri baharatla harmanlayarak fırında pişirebilir, ana yemeklerin yanında atıştırmalık olarak sunabilirsiniz.



Balık yemeklerinin yanında sunulan soğanlı garnitür, soğan, zeytinyağı ve domates salçası ile hazırlanır. İsteğe göre biber salçası da kullanabilirsiniz.



Piyaz hem meze, hem de garnitür olarak sunulabilir. Köftelerin yanına çok yakışan piyaz, fasulye, soğan ve domates ile hazırlanır. İsteğe göre sirke ve zeytinyağı ile zenginleştirebilirsiniz.



İnce bulgur, dereotu ve fesleğen ile hazırlanan bu garnitür, görünümü ile tabbule mezesine benzemektedir. Kuzu ve dana etinin yanına çok yakışan ince bulgurlu garnitürü, 25 dakikada hazırlayabilirsiniz.