ANASAYFA TARİFLER SALATA TARİFLERİ HARDAL OTU SALATASI

Hardal Otu Salatası

Hardal Otu Salatası

Hardal otu turpgiller ailesinden Akdeniz bölgesinde yetişen bir bitkidir. Lezzetli sos olan hardal bu bitkinin tohumlarından yapılır. Hardal yaprakları direk yemek için sert yapraklardır, bu sebeple tüketmeden önce kısa süreli sıcak suya tabi tutulurlar. Bu lezzetli ot salata olarak zeytinyağı ve sarımsak ile oldukça yakışır. Balık ya da et yediğiniz günlerde yanında iyi gidecek bir meze olacaktır. Hazırsanız hardal otu salatasının malzemeleri aşağıda…

Hardal Otu Salatası Kaç Kaloridir?

100 gram hardal otu salatası yaklaşık 50 kaloridir.


Kaç
Kişilik

3 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

5 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Hardal Otu Salatası Tarifi İçin malzemeler

  • 1 demet hardal otu 
  • 2 diş sarımsak 
  • ½ limon suyu 
  • 2/3 çay bardağı zeytinyağı 
  • 1 çay kaşığı tuz

Hardal Otu Salatası Nasıl Yapılır?

  • Hardal otunu yıkayın ve kalın sap kısımlarını koparın. 
  • Kaynar suya hardal otlarını atın ve yumuşadığında çıkartarak buzlu suya koyun.
  • Dilimleyin ve bir servis tabağına alın. 
  • Sarımsakları ezin, içerisine tuz, zeytinyağı ve limon suyu koyduktan sonra çırpın. 
  • Hazırlanan sos hardal otlarının üzerine dökülerek servis edilir. Afiyet olsun. 


Hardal Otu Salatası İçin Püf Noktası 

  • Hardal otunu uzun süre haşlarsanız eğer fazla yumuşayacaktır ve dağılacaktır bu sebeple süreye dikkat ediniz, 5 dakika haşlayınız. 
  • Kaynar sudan soğuk suya alma sebebi otların şoklanarak pişmelerinin durmasını sağlamak ve renklerini daha canlı hale getirmek. 


Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!