ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ SALATA VE MEZE TARİFLERİ SALATA TARİFLERİ PATATES SALATASI

Patates salatası

Patates salatası

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

10 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Patates salatası tarifi için malzemeler

  • 3 patates (Haşlanmış ve küp doğranmış)
  • 1 soğan (Piyaz doğranmış ve tuzla ovulmuş)
  • 3 dal taze soğan (İnce kıyılmış)
  • Yarım demet taze nane (İnce kıyılmış)
  • Yarım demet maydanoz (İnce kıyılmış)
  • Tuz
  • Kimyon
  • Pul biber
  • Yarım limonun suyu
  • 1 tatlı kaşığı nar ekşisi
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı hardal

Patates salatası Nasıl Yapılır

Adım Adım Patates Salatası Yapımı:

Etli ve sebzeli yemeklerin içine konularak lezzetini arttıran patates; patatesli poğaça ya da patates köftesi gibi birçok tarifte kendine yer bulur. Kökeni Amerika'ya dayanan bu besin, zaman içinde Avrupa ülkelerinde yaygınlaşmıştır. Nişasta bakımından zengin olduğu için, şeker hastalığına iyi gelmesiyle bilinir. Aynı zamanda mide ülserinde ve susuzluğun giderilmesinde önemli bir rol oynar. İlk zamanlar sadece haşlanarak tüketilen patates, zaman içerisinde farklı pişirme yöntemleri ile birçok tarifte kullanılmaya başlamıştır. Malzemeleriniz hazırsa, 30 dakika gibi kısa bir sürede hazırlayabileceğiniz patates salatası tarifine ve servis önerilerine başlayabiliriz.
  • Patatesleri kabuğunu soymadan tencere içerisine alın ve haşlayın. Çatal veya bıçak ile pişip pişmediğine bakabilirsiniz.
  • Daha sonra sosu hazırlamak için tuz, baharat, zeytinyağı, hardal, limon suyu ve nar ekşisini bir kapta karıştırın.
  • İçerisine koymak için soğan, maydanoz ve naneyi ince ince kıyın. Sevdiğiniz malzemelerden ekleme yapabilirsiniz.
  • Patatesler haşlandığında büyük bir kap içerisine koyun. Önceden hazırladığınız soğanlı karışımı ve sosu patateslere ilave ederek karıştırın.
  • Hazırladığınız patates salatasının üzerine haşlanmış yumurta, zeytin ve maydanoz ile süsleme yapabilirsiniz.
  • Patates salatasının yanında aperitif tatlar arıyorsanız, tava böreği ile şık bir sunum hazırlayabilirsiniz. Afiyet olsun.

Patates Salatasının Püf Noktaları Nelerdir?

  • Patates salatası yaparken dikkat edilmesi gereken ilk nokta kullanacağınız patatesin çeşididir. Özellikle nişastası düşük, haşlamalık patatesler daha kolay pişecek ve salatanın lezzetini arttıracaktır.
  • Haşlama esnasında çatal ile sık sık patatesleri kontrol edin. Eğer patatesler sertse bir süre daha pişirmeniz gerekir.
  • Patatesleri su sıcakken haşlayın. Bu sayede patateslerin içi ve dışı eşit miktarda pişecektir.
  • Kullanacağınız baharatları haşlama sırasında suya ekleyin. Böylece aromaları daha kolay bir şekilde geçecektir.
  • Patateslerin kabuklarını haşlandıktan sonra soğuk suyun altında soyun.

1 Porsiyon Patates Salatası Kaç Kaloridir?

  • Patates salatasının 100 gramı yaklaşık 70 kaloriyken, bir porsiyonu 130 kaloridir. Karbonhidrat değeri oldukça yüksek olan patatesin içeriğinde bol miktarda nişasta bulunur. Lif kaynağı olarak bilinen patates, kızartma olarak tüketildiğinde, ortalama 310 kalori almanızı sağlar.

    Öğle ve akşam öğünlerinde tüketebileceğiniz salata tarifleri damak zevkinize uyuyorsa, misafirlerinize sunabileceğiniz makarna salatası yapımına göz atabilirsiniz. Beğendiğiniz tarifleri sevdiklerinizle paylaşmayı unutmayın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.