ANASAYFA LEZZET'TEN HABERLER TURPLU TARİFLER: TURPLA YAPABİLECEĞİNİZ 10 FARKLI TARİF

TURPLU TARİFLER: TURPLA YAPABİLECEĞİNİZ 10 FARKLI TARİF

Turplu tarifler nelerdir? Turpla hangi yemekler yapılır? İşte, evde kolayca yapabileceğiniz birbirinden lezzetli 10 nefis turplu tarif:
Turplu Tarifler: Turpla Yapabileceğiniz 10 Farklı Tarif

Turpgiller familyasının bir üyesi olan turp, beyaz, kara ve kırmızı gibi çeşitlere sahiptir. En çok Avrupa ve Japonya'da yetiştirilen turp, C vitamini bakımından zengin bir sebzedir. Sindirim sistemini düzenleyen bu besin, aynı zamanda mide ve karaciğerin temizlenmesine yardımcı olur. Kalp ve damar hastalıklarına yakalanma riskini azaltır. Tansiyonun düşmesinde de etkili rol oynar. Bronşit ve öksürüğe karşı etkilidir. Peki, turp ile hangi yemekler yapılır, turp hangi yemeklerde kullanılır? İşte, kolayca hazırlayabileceğiniz 10 farklı turplu tarif:



Turp, genellikle salataların içerisinde kullanılan bir besindir. Turp salatası, 10 dakikada hazırlanır ve ana yemeklerin yanında sunulur. Maydanozla zenginleştirilen turp salatasının porsiyonu, yaklaşık 75 kalori değerindedir.



Turp, topraktan çıkartıldığında genellikle meyve kısmı kullanılır ve otu tercih edilmez. Ancak bu kez hem turp, hem de turp otunu ceviz ve elma ile birleştirerek nefis bir salata hazırlayabilirsiniz.



Turp, krema, paprika biberi ve frenk soğanı ile hazırlanan turp çorbası, kış aylarında içinizi ısıtan bir yemektir. Faydaları saymakla bitmeyen turp çorbasını, başlangıç menülerine ekleyebilirsiniz.



Turp, atıştırmalık olarak da sunulabilen bir sebzedir. Turpları ince uzum dilimler halinde doğrayarak sarımsak sos eşliğinde sunabilirsiniz.



Yalnızca 5 malzeme ile hazırlanan soya soslu turp, zeytinyağı, soğan ve dolmalık fıstık ile birlikte sunulur. Hazırlanan karışımda fırında 15 dakika pişirildikten sonra sofralardaki yerini alır.



Ana yemeklerin yanında sunabileceğiniz hafif atıştırmalıklar arıyorsanız, kızarmış turp tam size göre. Baharatlarla zenginleştirilen turp dilimlerini fırında pişirdikten sonra sunum tabağına alabilirsiniz.



Kalabalık davet sofralarında küçük kanepelere ve ekmek üstü lezzetlere sık sık yer verilir. Krem peynir, turp ve nane yaprakları ile hazırlanan bu tarifi, başlangıç olarak servis edebilirsiniz.