ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ PİDE TARİFLERİ KUŞBAŞI ETLİ PİDE

Kuşbaşı etli pide

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kuşbaşı etli pide tarifi için malzemeler

Hamuru için

  • 4 su bardağı un
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 40 gr yaş maya
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 yumurta
  • 1 kahve fincanı tereyağı
  • 2 çorba kaşığı ayçiçeği yağı
  • Tuz

İç malzeme

  • 400 gr kuşbaşı kuzu eti
  • 3 domates
  • 3 sivribiber
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım tatlı kaşığı tuz
  • Yarım tatlı kaşığı karabiber
  • 50 gr kaşarpeyniri

Kuşbaşı etli pide Nasıl Yapılır

Lezzet yemek tarifleri arasında iyi bir seçim. Mayayı ılık sütte eritin ve kabarana kadar bekletin. Tereyağını eritin. Unu yoğurma kabına aktarın. Ortasını açın ve erittiğiniz tereyağını, yumurtayı, mayalı sütü ve tuzu ekleyip yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtüp iyice kabarana kadar ılık bir ortamda bekletin. Tereyağını tavada eritin ve kuzu etini ekleyin. Suyunu çekinceye kadar kavurun. Domates ve biberleri doğrayıp ekleyin. Tuzla tatlandırıp etler yumuşayana kadar pişirin. Hamuru 8 parçaya ayırıp her birini oval şekilde açın. Harcı hamurların üzerine yayın. Kenarlarını içe doğru kıvırın. Üzerlerine fırça yardımıyla ayçiçeği yağı ve yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 25 dakika pişirin. Fırından almadan önce üzerine rendelenmiş kaşarpeyniri serpiştirip 2-3 dakika daha pişirin. Sıcak servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.