ANASAYFA TARİFLER ÇORBA TARİFLERİ BAL KABAĞI ÇORBASI

Bal Kabağı Çorbası

En çok tatlısıyla damaklarda tatlanır. Balkabağı kabak ailesinin kuzeni olup, ne tam bir sebze ne tam bir meyvedir. Ekim ayında tezgahlarda yerini alan, yılbaşına doğru zirve yapan balkabağı, bahar aylarına kadar tüketilebilir. Anadolu’da çeşitli yemeklerde de kullanılan balkabağı, çorba, tart, kızartma, börek, püre hatta hayal gücünüzün elverdiği sebzelerle ızgarada pişirilebilir, et ve tavuk yemekleriyle çeşitlendirilebilir. Balkabağının tohumları tıpkı ay çekirdeği gibidir. Çekirdekler balkabağının içindeki yumuşak turuncu meyveden çıkarılır. Tuzlu bir sosla kaplanır ve uzun süre düşük sıcaklığa ayarlı fırında pişirilerek ayçekirdeği gibi yenilebilir. Potasyum, magnezyum, demir ve çinko deposudur. Bir gram balkabağı çekirdeğinde bulunan protein bir bardak sütle eş değerdir.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Bal Kabağı Çorbası Tarifi İçin malzemeler

  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 300 gr bal kabağı
  • 1 soğan
  • 1 havuç
  • 2 su bardağı et suyu
  • 2 su bardağı süt
  • 1 tutam safran
  • 1 tutam tane karabiber
  • 1 tutam muskat
  • Tuz
  • Krema

Bal Kabağı Çorbası Nasıl Yapılır?

  • Soğanların kabuğunu soyup küçük doğrayın. Havuç ve bal kabağını küçük parçalar şeklinde doğrayın.
  • Tereyağını tencereye alıp ısıtın. Soğan, bal kabağı ve havucu ekleyip yakmadan kavurun.
  • Et suyunu ekleyip tencerenin kapağı kapalı bir şekilde haşlayın. Sebzeleri karıştırıcıyla püre şeklinde ezin.
  • Tuz ve baharatı ekleyip bir taşım daha pişirin. Çorbayı kaselere paylaştırıp kremayı kalp şeklinde çorbanın üzerine sıkın. Sıcak servis yapın. 

Afiyet olsun.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!