ANASAYFA TARİFLER SALATA TARİFLERİ WALTHAM BALKABAĞI SALATASI

Waltham Balkabağı Salatası

Waltham balkabağı salatası

Mevsiminde Yemek Ekim’in 8. yılında Beyza Yılmaz @iliketocook tarifiyle Waltham balkabağı salatası

Aydan’ın düzenlediği her etkinlik, mutfakta beni bir basamak yukarıya çıkarıyor. Mevsiminde Yemek Ekim için bahçemde yetiştirdiğim kabaklarla az malzemeli, sağlıklı bir lezzet ortaya çıkarmak istedim. Tarifimin sofranıza renk, vücudunuza şifa katacağına inanıyorum. 

Alternatif olarak ballı meyve salatası ve girit zeytin salatası tarifini de deneyin.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

1 saat

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Waltham Balkabağı Salatası Tarifi İçin malzemeler

  • 2 adet waltham butternut balkabağı
  • 1 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 3 diş sarımsak 
  • Nar ekşisi
  • Karabiber
  • Tuz

Dolgu için

  • 1 bardak arpa şehriye 
  • 1.5 su bardağı soğuk su 
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı sıvıyağ
  • Taze maydanoz (İnce doğranmış)
  • Taze nane (İnce doğranmış)
  • Tuz

Waltham Balkabağı Salatası Nasıl Yapılır?

  • Kabakları ortadan ikiye kesin ve uzun kısımlarına kare şeklinde çizikler atın. Üzerine çok az sıvıyağ gezdirerek tuz ve karabiber serpiştirin.
  • Daha sonra ortasına sarımsak dişlerini yerleştin ve önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında kontrollü şekilde 30 dakika süreyle pişirin. 
  • Tereyağı ve sıvıyağı tavada ısıtın. Arpa şehriyeyi ekleyip hafif pembeleştirdikten sonra soğuk su ve tuz ekleyerek kaynayana kadar orta ateşte, kaynadıktan sonra kısık ateşte pişirin.
  • Soğuduktan sonra maydanoz ve nane ekleyerek karıştırın.
  • Pişen kabaklar soğuyunca kare şeklinde kesilen kısımları kaşıkla çıkarın ve şehriyeli dolgu ile karıştırın. 
  • Hazırladığınız dolguyu kabakların üstüne yayın ve üzerine nar ekşisi gezdirerek servis edin. 

Aydanca Yorum

  • Balkabağını farklı kullanmak için ilham verecek bir tarif. Bu tarifte arpa şehriyenin yerine haşlanmış kuskus ve maş fasulyesi kullandım.
  • Tereyağını salata için uygun bulmadım ve zeytinyağında harmanladım. Satsumanın tam mevsimi, lezzeti kabağa gerçekten çıta atlattı.
  • Üzerine de yenilebilir kadife çiçeği yaprağı serptim. Şart değil ama müthiş bir ferahlık hissi verdi.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!