Fırında Bal Kabağı

Fırında Bal Kabağı
09 Temmuz 2024

Sofranıza sıcak ve lezzetli bir dokunuş katmaya hazır mısınız? İşte size kışın vazgeçilmezi, mis kokulu ve şahane bir tarif: Fırında Balkabağı! Bu kolay tarifle, balkabağını fırında pişirerek evinizi saran eşsiz bir aromayla karşılaşacaksınız.

Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
Editör Notu: Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Fırında Bal Kabağı için

Malzemeler

  • 1 adet orta küçüklükte bal kabağı
  • 30 ml zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Taze biberiye
  • 2 diş sarımsak
Fırında Bal Kabağı

Nasıl Yapılır

  1. Bal kabağı dilimlenir. 
  2. Kabukları soyulur. 
  3. Bir kapta zeytinyağı, tuz, karabiber ve taze biberiye karıştırılır. 
  4. Karışıma sarımsak ezilir. 
  5. Karışım balkabağına bulanır. 
  6. Yağlı kağıt üzerine serildikten sonra 180 derecede kızarana kadar pişirilir. Sıcak servis edilir. Afiyet olsun.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo