ANASAYFA TARİFLER PİLAV TARİFLERİ BAL KABAKLI PİLAV

Bal Kabaklı Pilav

Bal Kabaklı Pilav

Azerbaycan mutfağından nefis mi nefis bir pilav tarifi ile karşınızdayız. Sahrap Soysal'ın eşsiz tarifi olan bu pilav, 'borani pilav' ismiyle de bilinir. Basmati pirinç, bal kabağı ve süt ile hazırlanır. Özellikle kalabalık sofralarda ve özel günlerde sunulur. Malzemeler hazırsa, Sahrap Soysal'dan bal kabaklı sütlü pilav tarifine geçebiliriz.

Farklı ülkelerden değişik pilav tarifleri denemek isteyenler için, Meksika pilavı ve Türkmen pilavı tarifini de buraya bırakıyoruz.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Bal Kabaklı Pilav Tarifi İçin malzemeler

  • 300 gr bal kabağı (küp küp doğranmış)
  • 1 adet kuru soğan (yemeklik doğranmış)
  • 2 su bardağı basmati pirinç
  • 2 su bardağı soğuk su
  • 1 su bardağı süt
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı zerdeçal

Bal Kabaklı Pilav Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle geniş bir tencerenin içerisine yağları koyun. Orta ateşte yağların erimesini bekleyin.
  • Yemeklik doğranmış soğanları yağın içerisine alarak 2 dakika pişirin.
  • Üzerine tavla zarı gibi doğranmış bal kabaklarını ekleyin.
  • Pirinci sıcak tuzlu suda bekletip, yıkayıp süzdükten sonra bal kabaklarının üzerine ilave edin.
  • Su ve sütü bir kasede karıştırın. Tencerenin kenarından karışımın içerisine ekleyin.
  • Tuz, karabiber ve zerdeçalı ekleyip hafifçe karıştırın.
  • Tencerenin kapağını kapatın. Orta ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
  • Pişen pilavı demlenmesi için dinlendirin. Ardından servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!