Bal Kabaklı Havuçlu Kek

Mevsiminde Yemek Ekim yarışmasından çay saatleriniz için şahane bir kek tarifi.
Kübra Doğu
@kubradogu_
Kübra’nın Notu
Doğaya, her mevsime ve bu güzel topraklara duyduğumuz sevgiyle, Mevsiminde Yemek Ekim Yarışması’na sonbaharın renklerinden ilham aldığım, mutfağımda harika kokular yaratan Bal kabaklı Havuçlu Kek tarifimle katılmaktan mutluluk duyuyorum. Herkesin doğaya saygı duyması, birbirine ilham ve destek olması en büyük dileğim.
Aydanca Not
Kübra Instagram’da oldukça iyi işler çıkaran çalışkan bir hesabı yönetiyor. Bu yarışmaya birden fazla tarifle katıldı ve fotoğraflardan her biri için oldukça fazla emek harcadığı belli oluyordu. Türk kahvesi ve bal kabağı kombinasyonu çok iyi bir kombinasyon ve onu bu sayfaya taşıdı.
Daha fazlası için bal kabaklı tarifler sayfamıza da göz atın.
Kaç
Kişilik
12 kişilik
Hazırlama
Süresi
30 dakika
Pişirme
Süresi
45 dakika

Bal Kabaklı Havuçlu Kek Tarifi İçin malzemeler
- 200 g bal kabağı (Rendelenmiş)
- 3 adet havuç (Rendelenmiş)
- 2 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 3 adet yumurta
- 1,5 çay bardağı esmer şeker
- 1 çay bardağı Hindistan cevizi yağı
- 1 çay bardağı süt
- Vanilya özütü
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 çay kaşığı Türk kahvesi
- Muskat rendesi
- 1 adet portakalın kabuğu (Rendelenmiş)
- 1 çay bardağı ceviz (Dövülmüş)
- Tuz
Bal Kabaklı Havuçlu Kek Nasıl Yapılır?
- Yumurta, esmer şeker ve tuzu bir kaba alarak çırpın. Hindistan cevizi yağı, süt, vanilya özütü, tarçın, Türk kahvesi ve muskat rendesini de ekleyerek çırpmaya devam edin.
- Daha sonra bal kabağı, havuç ve portakal kabuğu rendesini ilave ederek karıştırın.
- Son olarak un, kabartma tozu ve cevizi ekleyip karıştırın ve yağlanmış bir kek kalıbına alarak önceden ısıtılmış 170 derecedeki fansız fırında 40-45 dakika süreyle pişirin.

Dergide bu ay neler var?