ANASAYFA LEZZET'TEN HABERLER KOLAY YILBAŞI TATLILARI: YILBAŞI MENÜSÜNE ÇOK YAKIŞACAK 40 NEFİS YILBAŞI TATLISI

KOLAY YILBAŞI TATLILARI: YILBAŞI MENÜSÜNE ÇOK YAKIŞACAK 40 NEFİS YILBAŞI TATLISI

Yeni yıla girerken sofralarda tatlıya yer vermemek olmaz! Yılbaşı tatlıları nelerdir? Yılbaşı menüsü için hangi tatlılar yapılabilir? işte, yılbaşı sofrasını ziyafete dönüştürecek birbirinden lezzetli, pratik ve denenmiş 40 yılbaşı tatlısı:
Kolay Yılbaşı Tatlıları: Yılbaşı Menüsüne Çok Yakışacak 40 Nefis Yılbaşı Tatlısı

Tatlı tarifleri genellikle süt, şerbet, çikolata ve meyve ile hazırlanır. Çay saatlerinde ve akşam yemeklerinden sonra tüketilen bu besinler, kan şekerini yükseltmesiyle bilinir. Yapımında kuru yemiş ve şekerlemeler de kullanılır. Özellikle misafir ağırlarken ikram edilen bu besinler, farklı çeşitlerle sunulabilir. Osmanlı mutfağından günümüze kadar uzanan şerbetli tatlılar, çok sevilse de yüksek miktarda şeker içerir. Bu nedenle ölçülü bir şekilde tüketilmelidir. Sütlü tatlılar ise, daha hafif ve pratik bir şekilde sunulur. Üst kısımlarında ufalanmış fındık, ceviz ve tarçın tozu kullanılır. Bir çoğu muhallebi kıvamında hazırlanır ve kalsiyum içerir. İlk zamanlar içecek olarak tüketilen çikolata da, zamanla tatlı tariflerinde kullanılmaya başlamıştır. Özellikle kek, kurabiye, sufle ve pasta yapımında sık sık kullanılan malzemeler arasındadır. Şeker kullanmak istemeyenler için, doğal meyve püreleri ile tatlandırılan tarifler önerilir. Hamur işi veya sıvı kıvamıyla sunulan bu gıdalar, özel gece ve kutlamaların baş tacı niteliğindedir. Siz de yeni yıla girerken menünüze yılbaşı keki gibi tarifler ekleyerek gecenizi renklendirebilirsiniz. Yılbaşı tatlıları nelerdir? Yılbaşında hangi tatlılar yapılır? İşte, yılbaşı menünüze yakışacak 40 nefis tatlı tarifi:


Birbirinden lezzetli bir şekilde sunulan yılbaşı yemeklerine göz atmayı unutmayın!



Yılbaşı sofralarında sık sık yer verilen balkabağını, kabak tatlısı yapımında kullanabilirsiniz. Yalnızca 3 malzeme ile hazırlanan kabak tatlısını, ceviz ve antep fıstığı ile tatlandırabilirsiniz.

Tarif için; Kabak tatlısı



Osmanlı'dan günümüze kadar ulaşan saray sarması, sütlü tatlıların başında gelir. Hafifliği ile çok sevilen saray sarması, yılbaşı menülerinin de favorisidir. Ortalama 30-35 dakikada hazırlanır.

Tarif için; Saray sarması



Kek denildiğinde akla ilk gelen tariflerden biri olan ıslak kek, hemen hemen herkesin favorisidir. Çikolatalı sos eşliğinde sunulan bu tatlı, isteğe göre mevsim meyveleri ile zenginleştirilebilir.

Tarif için; Soslu ıslak kek



Kim demiş yılbaşı sofrasında pasta olmaz diye.. Yumuşacık keki, çikolata sosu ve kremasıyla herkesi kendine hayran bırakacak çikolatalı rulo pastayı, çay ve kahve ile birlikte servis edebilirsiniz.

Tarif için; Çikolatalı rulo pasta



Yılbaşı tatlıları denildiğinde sofralarda mutlaka kendine yer bulan muhallebili kadayıf tatlısını da sizlere sunuyoruz. Hafifliği ve kolay yapımı ile muhallebili kadayıf tatlısını, kalabalık sofralarda servis edebilirsiniz.

Tarif için; Muhallebili kadayıf tatlısı



Süt, nişasta ve bebe bisküvisi ile hazırlanan magnolia, son zamanların en popüler tatlılarından biri. Magnolia'yı rulo katlarla ve meyvelerle süsleyerek şık bir sunum elde edebilirsiniz.

Tarif için; Orijinal magnolia



Yılbaşının en lezzetli sembollerinden biri de kestanedir. Ancak kestaneyi sade bir şekilde tüketmek istemiyorsanız, pasta yapımında kullanabilirsiniz. Çikolata sosuyla tatlandırılan bu pastayı, soğuk bir şekilde servis edin.

Tarif için; Kestaneli soğuk pasta



Ana malzemeleri bisküvi, ceviz ve çikolata olan minik toplar, hafif ve pratik bir tatlıdır. Boyutları ufak olduğu için, atıştırmalık olarak da tüketilebilir. İç harcında şeker kullanılmadığı için, yılbaşı sofraları için ideal bir seçimdir.

Tarif için; Cevizli çikolatalı toplar