ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ SÜTLÜ TATLILAR MUHALLEBİ

Muhallebi

Osmanlı mutfağında önemli konuklara ikram edilen muhallebinin ana malzemeleri nişasta ve süttür. Balkan ülkelerinde de tüketilen bu tatlı; kadayıflı muhallebi veya sakızlı muhallebi gibi çeşitleriyle sunulabilir. Anne sütünden sonra bebeklere verilmeye başlanan tamamlayıcı besinler arasında bulunur. Kalsiyum ve potasyum bakımından oldukça zengin olduğu için, kas gelişimini destekler. Diyet ve sporcu listelerine eklenebilir. Malzemeleriniz hazırsa, muhallebi nasıl yapılır cevabı için tarife başlayalım.

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Muhallebi tarifi için malzemeler

  • 3 yemek kaşığı buğday nişastası
  • 6 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 litre süt
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Tarçın veya meyve dilimleri

Muhallebi Nasıl Yapılır

  • İlk olarak soğuk süt, nişasta ve şekeri tencereye alıp iyice karıştırın. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin.
  • Kaynamaya yakın üzerine tereyağını ilave edin. Üzeri boncuk boncuk olduğunda muhallebiyi kaselere paylaştırın.
  • Üzerine tarçın serpip veya üzerinde meyve dilimleriyle servis edin.
  • Dilerseniz lezzetini arttırmak için üzerini çikolata sosu ile süsleyebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

Muhallebi Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Muhallebi yaparken dikkat edilmesi gereken en önemli nokta karıştırma işlemidir. Pişirme esnasında tahta kaşık kullanılmalı ve devamlı karıştırılmalıdır.
  • Topaklanmalar meydana gelirse ters yönde karıştırarak dağılmasını sağlayabilirsiniz.
  • Kıvamı sıvı olduysa nişasta ve süt ilave edin. Nişasta dibe çöktükten sonra karıştırma işlemine devam edebilirsiniz.
  • Kıvamı koyu olduysa, ocağa alıp azar azar süt ekleyerek karıştırabilirsiniz.
  • Tüm işlemler bittikten sonra malzemelerin karışması için mikserden geçirebilirsiniz.

1 Porsiyon Muhallebi Kaç Kaloridir?

Standart malzemelerle hazırlanan muhallebinin bir porsiyonu 120, bir kasesi ise yaklaşık 220 kaloridir. Besin değerleri zengin olduğu için, ayda bir kez tüketilmesi önerilir. Farklı tatlar denemek için, muhallebili kadayıf ya da balkabaklı muhallebi tarifini deneyebilirsiniz.

Yemeklerin ardından sunabileceğiniz lezzetli ve hafif tarifler arıyorsanız, sütlü tatlılara göz atarak yeni tatlar keşfedebilirsiniz. Beğendiğiniz tarifleri sevdiklerinizle paylaşmayı unutmayın. 

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.