ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ SÜTLÜ TATLILAR MUHALLEBİ

Muhallebi

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Muhallebi tarifi için malzemeler

  • 3 yemek kaşığı buğday nişastası
  • 6 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 litre süt
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Tarçın veya meyve dilimleri

Muhallebi Nasıl Yapılır

Soğuk süt, nişasta ve şekeri tencereye alıp iyice karıştırın. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya yakın tereyağını ilave edin. Üzeri boncuk boncuk olduğunda muhallebiyi kaselere paylaştırın. Üzerine tarçın serpip veya üzerinde meyve dilimleriyle birlikte servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.