Muhallebi
10 Haziran 2024

Osmanlı mutfağında önemli konuklara ikram edilen muhallebinin ana malzemeleri nişasta ve süttür. Balkan ülkelerinde de tüketilen bu tatlı; kadayıflı muhallebi veya sakızlı muhallebi gibi çeşitleriyle sunulabilir. Anne sütünden sonra bebeklere verilmeye başlanan tamamlayıcı besinler arasında bulunur. Kalsiyum ve potasyum bakımından oldukça zengin olduğu için, kas gelişimini destekler. Diyet ve sporcu listelerine eklenebilir. Malzemeleriniz hazırsa, muhallebi nasıl yapılır cevabı için tarife başlayalım.

1 Porsiyon Muhallebi Kaç Kaloridir?

  • Standart malzemelerle hazırlanan muhallebinin bir porsiyonu 120, bir kasesi ise yaklaşık 220 kaloridir. Besin değerleri zengin olduğu için, ayda bir kez tüketilmesi önerilir. 

Daha fazlası için muhallebi tariflerine göz atın.

Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 9 Kişi Kaydetti
Muhallebi için

Malzemeler

  • 3 yemek kaşığı buğday nişastası
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 5 su bardağı süt
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • Yarım çay bardağı un
  • 1 paket vanilya (isteğe göre)
  • Tarçın veya meyve dilimleri
Muhallebi

Nasıl Yapılır

Servis Önerisi
  • Muhallebiyi, çilek ve muz dilimleri ile süsleyebilirsiniz.
  • İsteğe göre muhallebinin üzerine rendelenmiş çikolata ve tarçın serpiştirebilirsiniz.
  • Muhallebiyi cam kuplarda sunabilirsiniz.
Püf Noktası
  • Muhallebi yaparken dikkat edilmesi gereken en önemli nokta karıştırma işlemidir. Pişirme esnasında tahta kaşık kullanılmalı ve devamlı karıştırılmalıdır.
  • Topaklanmalar meydana gelirse ters yönde karıştırarak dağılmasını sağlayabilirsiniz.
  • Kıvamı sıvı olduysa nişasta ve süt ilave edin. Nişasta dibe çöktükten sonra karıştırma işlemine devam edebilirsiniz.
  • Kıvamı koyu olduysa, ocağa alıp azar azar süt ekleyerek karıştırabilirsiniz.
  • Tüm işlemler bittikten sonra malzemelerin karışması için mikserden geçirebilirsiniz.
  • Muhallebi pişirilip kaselere doldurulduktan bir süre sonra üzerinde kaymak gibi bir tabaka oluşur. Bunu engellemek için muhallebiyi kaplara paylaştırdıktan sonra henüz soğumadan üzerine streç film sararak kapatın ve bu şekilde soğumaya bırakın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo