ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ MEYVELİ TATLILAR BALKABAKLI MUHALLEBİ

Balkabaklı muhallebi

Balkabaklı muhallebi

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Balkabaklı muhallebi tarifi için malzemeler

  • 5 su bardağı süt
  • 3 çorba kaşığı pirinç unu
  • 2 çorba kaşığı un
  • 2/3 su bardağı şeker
  • 1/2 çay kaşığı vanilya
  • 1 su bardağı küçük doğranmış balkabağı
  • 2 çorba kaşığı toz şeker

Balkabaklı muhallebi Nasıl Yapılır

  • Doğranmış balkabağını küçük bir tencereye alıp toz şekeri üzerine serpin. Ardından kabakların yarısına gelecek kadar su koyup orta ateşte kabaklar yumuşayana kadar pişirin. Yumuşayınca fazla suyu varsa süzün ve çatalla ezerek püre haline getirin.
  • Muhallebiyi pişireceğiniz tencereye unu, pirinç ununu, şekeri koyun. Sütü azar azar ilave ederek karıştırın. Karışımı orta ateşte tel çırpıcı ile karıştırarak pişirin. Kaynayınca vanilyayı ilave edin ve ateşten alın.
  • Muhallebinin yarısını kaselere paylaştırın. Kalan yarısına balkabağı püresini ilave edip karıştırın ve kaselere paylaştırın. Buzdolabında soğutup, üzerine dövülmüş ceviz veya fındık serperek servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.