Tüm Tarifler
Lezzetli Haberler
Yazarlar
Üye Girişi
Ara
Tüm Kategoriler
Ana Yemek
15789 Tarif
Çocuk
379 Tarif
Çorba
1457 Tarif
Diyet
4445 Tarif
Dünya Mutfaklarından
2672 Tarif
Hafif Yemekler
66 Tarif
İçecek
1474 Tarif
Pratik Yemek
7483 Tarif
Salata ve Meze
1557 Tarif
Sos
515 Tarif
Tatlı
10718 Tarif
Yöresel
2086 Tarif
Popüler Tarifler
Edirne Tava Ciğeri
Buğday Salatası
Anasayfa
Tarifler
Meyveli Tatlı Tarifleri
Bal Kabaklı Muhallebi
Bal Kabaklı Muhallebi
03 Aralık 2024 tarihinde güncellendi.
Selin Hıdır
Nefis muhallebi tarifine
göz atmayı unutmayın.
Hazırlanma Süresi :
15 dakika
Pişirme Süresi :
25 dakika
Kaç Kişilik:
6 Kişilik
Editör Notu:
Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?
Tarif Defterime Kaydet
Tarif Defterimden Sil
Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Lezzet Trendleri
Elmalı Rulo Pasta Tarifi
Üzümlü Kurabiye Tarifi
Latte Pasta Tarifi
Soğanlama Tarifi
Mısır Gevrekli Islak Kek Tarifi
Muhallebili Milföy Tarifi
Şef Hazer Amani Kimdir?
3 Aralık Masterchef Türkiye'de 4. Ceketi Kim Kazandı?
Turşuyu Ne Sertleştirir?
Atom Mezesi Yapmak İçin 5 Tüyo
Kokina Buketi Nasıl Saklanır?
Un Helvası Yapmanın Püf Noktaları
Bal Kabaklı Muhallebi için
Malzemeler
1 su bardağı pişirilmiş ve püre haline getirilmiş bal kabağı
2 yemek kaşığı toz şeker
2 su bardağı süt
Yarım su bardağı toz şeker
1/4 su bardağı mısır nişastası
1/4 su bardağı su
1 tatlı kaşığı vanilin
Yarım çay kaşığı tarçın
1/4 çay kaşığı zencefil
Bir tutam tuz
Üzeri için:
Pikan cevizi
Bal Kabaklı Muhallebi
Nasıl Yapılır
Bal kabağı püresi için bal kabağını yıkayıp soyun, ardından küçük parçalara kesin ve bir tencereye koyun.
Üzerine su ve şeker ekleyip yumuşayana kadar yaklaşık 20-30 dakika kaynatın.
Pişen kabakları bir mutfak robotu kullanarak püre haline getirin.
Muhallebi için bir kaseye mısır nişastası ve su ekleyin.
Nişasta tamamen eriyene kadar karıştırın.
Orta büyüklükte bir tencereye süt, toz şeker, tarçın, zencefil, tuz ve vanilin ekleyin.
Karışımı orta ateşte şeker tamamen eriyene kadar karıştırın.
Karışım ısındıktan sonra nişasta karışımını yavaşça ekleyin ve sürekli karıştırarak pişirmeye devam edin.
Karışım koyulaştıktan sonra muhallebiyi servis edeceğiniz kapların yarısına ilave edin ve soğuması için bir kenara alın.
Oda sıcaklığına gelen muhallebinin üzerine bal kabağı püresini ilave edin.
Bal kabaklı muhallebi servise hazır. Son olarak, üzerini dövülmüş pikan cevizi ile süsleyerek servis yapın.
Tarif Kategorileri
Sütlü Tatlılar
Öğle Yemeği
Meyveli Tatlı Tarifleri
Diyet Tatlı Tarifleri
Tatlı Tarifleri
Yorumlar
Benzer Tarifler
Meyveli Tatlılar
70 Dakika
Elma Reçeli Tarifi
Selinhdr
Meyveli Tatlılar
32 Dakika
Elmalı Rulo Pasta Tarifi
Selinhdr
Meyveli Tatlılar
22 Dakika
Mandalinalı Puding Tarifi
Selinhdr
Meyveli Tatlılar
55 Dakika
Elmalı Şarlot Tarifi
Selinhdr
Meyveli Tatlılar
75 Dakika
Apple Strudel Tarifi
Selinhdr
Meyveli Tatlılar
65 Dakika
Tam Ölçülü Elmalı Turta Tarifi
Selinhdr
Künye
İletişim
Aydınlatma Metni
Gizlilik
Çerez Politikası
Çerezleri Sıfırla
Teşekkür ederiz.