ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ÇORBALAR ÇORBA TARİFLERİ İŞKEMBE ÇORBASI

İşkembe çorbası

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

2 saat

Pişirme
Süresi

1 saat 40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

İşkembe çorbası tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 500 gr koyun veya dana işkembesi
  • 1 çorba kaşığı tuz
  • 10 su bardağı su
  • 2 su bardağı süt
  • 1 çorba kaşığı un
  • 2 çorba kaşığı sıvıyağ
  • 2 çay kaşığı tuz

Terbiyesi için

  • 1 yumurta
  • 1 limonun suyu

Üzeri için

  • 50 gr margarin
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber

Sos için

  • 1 limonun suyu
  • 6 diş ezilmiş sarımsak
  • 2 çorba kaşığı sirke
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber

İşkembe çorbası Nasıl Yapılır

Bu özel çorbayı yemek tarifleri listenize eklemeyi unutmayın...

İşkembeleri yıkayın. 1 çorba kaşığı tuzla ovup tekrar yıkayın. Sütü cam kaba alıp işkembeleri ilave edin ve yumuşaması için 2 saat bekletin.İşkembeleri yıkayıp küçük parçalara doğrayın ve tencereye alın. 8 su bardağı su ilave edip yumuşayana kadar 80 dakika pişirin.

Sıvıyağı tencerede kızdırıp unu ilave edin. Un sararıncaya kadar kavurun. 2 bardak suyu işkembelerin suyuna ekleyip karıştırın. Tuz serpip kısık ateşte pişirin.

Terbiyesi için, yumurta ve limon suyunu çırpın. Terbiyeyi çorbaya azar azar döküp hızla karıştırın. Kaynatıp ocaktan alın.

Margarini tavada eritip toz biberi kızdırın ve çorbanın üzerine gezdirin. Sos malzemelerini bir kapta karıştırın. Çorbayı kaselere paylaştırıp üzerine 1-2 kaşık sos ilave edin ve servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.