ANASAYFA TARİFLER MAKARNA TARİFLERİ BALKABAKLI VE LORLU RAVİOLİ

Balkabaklı Ve Lorlu Ravioli

Balkabaklı ve lorlu ravioli

Sevgili Elif Edes Tapan’dan balkabaklı nefis ravioli tarifini sizlere sunuyoruz. İtalyan mantısı olarak bilinen ravioli, ince makarna hamurunun doldurulmasıyla hazırlanır. İç harcında isteğe göre bal kabağı, peynir gibi malzemeler kullanılır. Hazırsa, balkabaklı lorlu ravioli yapımı için tarif detaylarına geçebiliriz.

Farklı çeşitleri olan ricotta peynirli ravioli ve peynirli ravioli tarifine de göz atın.

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

1 saat

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Balkabaklı Ve Lorlu Ravioli Tarifi İçin malzemeler

Ravioli hamuru için

  • 500 g un
  • 4 -5 adet yumurta
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı zeytinyağı

Ravioli iç harcı için

  • 300-400 g balkabağı (Haşlanmış)
  • 100-150 g tatlı lor
  • 50 g ceviz
  • 1 adet küçük soğan (Yarım ay doğranmış)
  • Muskat rendesi
  • Tuz
  • Karabiber

Sos için

  • 200 g krema
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 adet yumurta sarısı
  • Muskat rendesi
  • Tuz
  • Karabiber

Balkabaklı Ve Lorlu Ravioli Nasıl Yapılır?

  • Unu bir yoğurma kabına alarak tuz ile karıştırın ve ortasını havuz yaparak zeytinyağı ile yumurtaları ilave ettikten sonra yoğurun. Hamuru yağlı kağıda sarın ve 30 dakika buzdolabında dinlendirin.
  • Soğanı bir tavada çok az sıvı yağ ile birlikte karamelize olana kadar pişirin. Bir kaba alın ve balkabağı, ceviz, lor ile baharatları ekleyerek karıştırın.
  • Dinlendirdiğiniz hamuru 2 bezeye ayırarak, her bir bezeyi un serptiğiniz bir tezgahta bir merdane yardımıyla açın ve iç harcı, yapacağınız ravioli büyüklüğüne göre hamura aralıklı olarak ve bol miktarda koyun.
  • Üzerine ikinci hamuru yerleştirin ve iç harcınıza dikkat ederek , tırtıklı döner bıçak ile kesin.
  • Tuzlu kaynar suda ravioli’ler suyun üzerine çıkana kadar haşlayın ve süzerek servis tabağına alın.
  • Krema ile tereyağını bir sos tenceresine alın ve baharatları ekleyerek ısıtın.
  • Ayrı bir kapta yumurta sarılarını çırpın ve krema karışımından 1-2 kasık alarak yumurtaya ilave edin ve hızlıca çırpın. Daha sonra yumurtayı da kremaya ekleyin ve kaynatmadan hafif pişirin.
  • Servis tabağındaki ravioli’lerin üzerine dökün ve arzuya göre üzerine rende parmesan, fırında çıtırlaştırılmış bal kabağı şeritleri ve ceviz tozu serperek servis edin.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!