Kabak Tatlısı

Denenmiş yemek tarifleri sunan Lezzet'in tatlı tarifleri listesinden iyi bir seçim. Antalya yöresi ile özdeşleşen kabak tatlısı, genellikle yılbaşı ve bayram sofralarında sunulur. Hazırsanız, kabak tatlısı nasıl yapılır birlikte görelim.
Kaç
Kişilik
8 kişilik
Hazırlama
Süresi
10 dakika
Pişirme
Süresi
45 dakika

Kabak Tatlısı Tarifi İçin malzemeler
Malzemeler
- 2 kg bal kabağı
- 2.5 su bardağı toz şeker
Üzeri için
- 3 çorba kaşığı kıyılmış ceviz veya antep fıstığı
Kabak Tatlısı Nasıl Yapılır?
- Kabakların sert kabuğunu ve yeşil kısımlarını bıçakla keserek temizleyip dilimleyin. Yıkayıp suyunu süzün.
- Geniş bir tencereye kabak dilimlerini yan yana dizin (üst üste gelmemelerine dikkat edin). Üzerine toz şekeri serpiştirin. Tencerenin kapağını kapatıp 1 saat bekletin.
- Suyunu bırakan kabakları çok kısık ateşte 20 dakika pişirin. Tencerenin kapağını açıp 25 dakika daha pişirin.
- Tencereyi ocaktan alıp soğumaya bırakın. Üzerlerine ceviz veya antep fıstığı serpiştirerek servis yapın.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR