ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ RAMAZAN YEMEKLERİ BAYRAM YEMEĞİ TARİFLERİ KABAK TATLISI

Kabak tatlısı

Denenmiş yemek tarifleri sunan Lezzet'in tatlı tarifleri listesinden iyi bir seçim. Antalya yöresi ile özdeşleşen kabak tatlısı, genellikle yılbaşı ve bayram sofralarında sunulur. Hazırsanız, kabak tatlısı nasıl yapılır birlikte görelim.

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

45 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kabak tatlısı tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 2 kg bal kabağı
  • 2.5 su bardağı toz şeker

Üzeri için

  • 3 çorba kaşığı kıyılmış ceviz veya antep fıstığı

Kabak tatlısı Nasıl Yapılır

  • Kabakların sert kabuğunu ve yeşil kısımlarını bıçakla keserek temizleyip dilimleyin. Yıkayıp suyunu süzün.
  • Geniş bir tencereye kabak dilimlerini yan yana dizin (üst üste gelmemelerine dikkat edin). Üzerine toz şekeri serpiştirin. Tencerenin kapağını kapatıp 1 saat bekletin.
  • Suyunu bırakan kabakları çok kısık ateşte 20 dakika pişirin. Tencerenin kapağını açıp 25 dakika daha pişirin.
  • Tencereyi ocaktan alıp soğumaya bırakın. Üzerlerine ceviz veya antep fıstığı serpiştirerek servis yapın.

 

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.