ANASAYFA TARİFLER SALATA TARİFLERİ KIZARMIŞ BALKABAKLI SALATA

Kızarmış Balkabaklı Salata

Kızarmış balkabaklı salata

Sevgili Elif Edes Tapan’dan son derece hafif ve sağlıklı bir salata tarifi ile karşınızdayız. Diyet ve vejetaryen menülerine de ekleyebileceğiniz kızarmış balkabaklı salata, düşük kalorisiyle bilinir. Ana yemeklerin yanında sunulan bu salata, patates, marul, fesleğen ve mikro filizlerle zenginleştirilir. Özellikle yılbaşı sofralarında kendine yer bulur.

Bal kabağı olsun da ne olursa olsun diyenler için, birbirinden lezzetli bal kabaklı tarifler sayfamızı buraya bırakıyoruz.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Kızarmış Balkabaklı Salata Tarifi İçin malzemeler

  • 250 g balkabağı (İri rendelenmiş)
  • 1-2 adet patates (İri rendelenmiş)
  • 1 adet yağlı marul
  • 1 demet fesleğen

Kızartmak için

  • Sıvı yağ

Sos için

  • 1 yemek kaşığı balkabağı çekirdeği
  • 2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı elma sirkesi
  • Tuz
  • Karabiber

Üzeri için

  • Bol mikro filiz (Tercihen hardal, roka veya turp filizi)
  • 1-2 yemek kaşığı balkabağı çekirdeği

Kızarmış Balkabaklı Salata Nasıl Yapılır?

  • Balkabağı ve patates rendesini bir kaba alarak az tuz ve karabiber ile tatlandırın. Kızgın yağda kepçe içinde sekil vererek kızartın.
  • Marul ve fesleğeni yıkadıktan sonra kurulayın ve iri parçalar halinde doğrayın.
  • Sos malzemesini bir kasede çırptıktan sonra yeşilliklere ilave ederek karıştırın ve servis tabağına alın.
  • Kızarttığınız balkabağı çanaklarını ters olarak salatanın ortasına yerleştirin. Üzerini mikro filiz ve balkabağı çekirdeği ile süsleyerek servis edin.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!